"Rám törtek a szép emlékek"

2019.09.04. 16:32

A közösségre szánt évtizedek

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével ismerték el a munkáját.

Géresi József Palkovics Lászlótól vette át az elismerést

Fotó: Juhász melinda

– Nagy boldogság, hogy szeretett országomtól megkaptam a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést – adta ország-világ tudtára kicsattanó örömmel Géresi József a közösségi médián keresztül az augusztus 22-i díjátadót követően. A Géresi Hidraulika egyéni cég tulajdonosaként az IPOSZ, valamint a fémiparosok megyei vezetője hozzáfűzte: „Köszönöm az Országos Fémipari Ipartestületnek, iparostársaimnak, Magyarország miniszterelnökének és az államfőnek, hogy ilyen magas szinten elismerték a tevékenységemet! Köszönöm, kedves családom, hogy mindig segítettetek! Szeretlek, Magyarország!”

Géresi József Palkovics Lászlótól vette át az elismerést
Fotó: Juhász melinda

Társadalmi elismertség

– Hihetetlen jó érzés, hogy a hozzám képest kiemelkedő teljesítményt nyújtó, tudós emberekkel együtt én is ott lehettem a kitüntetettek között – mondta lapunknak napokkal a nagy esemény után már itthon, Nyíregyházán. – A lovagkeresztet átvéve magától értetődően mondtam Palkovics miniszter úrnak: Nagyon szépen köszönöm, én mindig is Magyarországot, a magyar népet, benne a kisiparos társadalmat szolgáltam. Meglepődött. „Mástól ezt, így még itt nem hallottam”, válaszolta halkan a díjat átadó innovációs és technológiai miniszter.

És valóban, a 72 esztendős, sikeres kisipari tevékenységet négy évtizede folytató gépészüzemmérnök igyekezett minél többet tenni az ország és szűkebb hazája, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, valamint Nyíregyháza iparosságáért, a kisvállalkozók méltóbb társadalmi elismertségéért is. Az adományozók ezt így fogalmazták meg: „Géresi József a sok évtizedes szakmai munkájáért, a gazdaságfejlesztési feladatok végrehajtásában, és a nemzetközi fémipari gazdasági kapcsolatok kialakításában, és tevőleges megvalósításában kifejtett munkája elismeréseként, döntően az ukrán, szlovák, erdélyi, vajdasági vállalkozói kapcsolatok kialakítása területén végzett eredményes munkájáért a Magyar Érdemrend lovagkeresztje állami kitüntetést vehet át”.

Rátörtek az emlékek

– A nagy örömről még csak annyit – egészíti ki önmagát az újdonsült lovag –, hogy nem másért van, mert visszaemlékszem, mennyi mindent tettem nemzetközi szinten is az IPOSZ érdekében, az iparostársadalomért. Tíz évig a voltam a Magyar–Román és a Magyar–Bajor Kormányközi Vegyes Bizottság tagja. A nemzetközi iparoskapcsolatok építésében elért sikereim egyikeként született meg anno az a román–magyar megállapodás, amit előttem öt évig senkinek sem sikerült elérni. Hát, rám törtek a szép emlékek, és bevallom, jólesett, hogy az erőfeszítések árán elért eredmények feltűntek másoknak is.

A nyíregyházi iparos vezetőt e mostani kitüntetésére felterjesztők így fogalmaznak: „Az ilyen irányú munka a szakma mindennapi életéhez, a gazdaság működéséhez nélkülözhetetlen, s egyidejűleg elősegíti a lakóterület, és a szakma további fejlődését, a szolgáltatóipar színvonalának emelését.”

Géresi József az utóbbi időben kemény harcot folytatott egészségének visszaszerzéséért, ám most már eltökélt. – Még élnem kell, hogy a töretlen akaratom mellett visszatérő energiáimmal ezután is tehessek azért a közösségért, amelynek most is eleven része vagyok.

GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában