litkei nosztalgia

2019.09.19. 07:51

ByeAlex nosztalgiázott

A fényeslitkei énekes szerint rengeteget változik az ember élete néhány év alatt.

Szívesen osztja meg érzéseit, gondolatait közösségi oldalain rajongóival ByeAlex. A fényeslitkei énekes-dalszerző a napokban újabb szeletet mutatott meg Facebook-on az életéből.

Fontosak az emlékek

„Tudjátok, mi hiányzik a falusi életemből sokszor? Nagy­anyámék egykori háza, amit már eladtunk, hiszen ők nem élnek. A hajnalok, amikor 11 éves koromban mindig felkeltem és fölvágtam a tököket, hogy odaadjam a disznóknak, malacoknak, mert szerettem velük foglalkozni. És ami a leginkább hiányzik, az a fecskék csivitelése...

Manapság, ha hazautazom, már akkor sem hallani ilyesmit, egyre inkább eltűnnek ezek a madarak, pedig a kedvenceim voltak mindig” – árulta el a hamarosan induló tehetségkutató műsor mentora. „Épp anyukámnak mondtam a minap, hogy furcsán változik az ember élete évtizedről évtizedre.

Van egy normál állapot, amikor minden állandónak tűnik, aztán eltelik tíz év, és abban a normál állapotban, amiben éppen vagyunk, már csak történelem és emlékezet, ami egy tízessel előtte alapvető volt...

Még szerencse, hogy van képességünk emlékezni a múltra, különben képtelenek lennénk megítélni, hogy kik is vagyunk valójában, és mi is az, ami értékes számunkra az életben.”

Ragaszkodunk a múlthoz

Nagyon sokan szóltak hozzá a poszthoz, Alex egyik rajongója azt írja: ahogyan az ember öregszik, egyre jobban ragaszkodik a múltjához, az emlékeit pedig tárgyakkal erősíti meg, vagy visszatér azok helyszínére. „Én például felújíttattam nagymamám foteljét, amiben mindig elaludtunk, amikor ő mesélt...”

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában