Nyírbogát

2019.09.01. 09:00

Furulyaszóval bűvölik el a vájt fülű közönségüket

Dóra és Gréta komolyan vette a komolyzenét, előadásuk immár elmaradhatatlan része a bogáti ünnepségeknek.

Egy örökkévalóságnak tűnő percig úgy tűnt, fújhatják… Na nem a furulyájukat, amikkel színpadra álltak a 15. Bogáti Forgatagon, hanem az előadást. A technika ördögét azonban hamarjában „pokolra küldték” a hangtechnikusok, így útjára indulhatott a Titanic betétdala a nyírbogáti Vántus István Általános Iskolából nyáron elballagott két végzős, Garai Dóra és Goda Gréta furulya-előadásában.

Gréta és Dóra a Bogáti Forgatagon is fellépett | Fotó: Palicz István

A jól megérdemelt taps után a „színfalak mögött” a két barátnő örömmel mesélt lapunknak arról, hogyan kerültek kapcsolatba a muzsika világával, miért pont a furulyára esett a választásuk, mennyi időt és energiát áldoznak a szabadidejükből próbákra, fellépésekre, milyen sokat köszönhetnek felkészítőjüknek, Szerencsi Imre református lelkésznek.

– Én 8 évig tanultam a ­DuoArt zeneiskolában furulya szakon, az idén ősztől zongora szakon folytatom a zenei tanulmányaimat. Elsősorban klasszikus darabokat szoktunk játszani, például Mozart-, Händel-, Chopin-műveket, főleg templomi hangversenyeken, de iskolai és települési ünnepségeken is szerepeltünk már. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt hetekben háromszor is „megfújhattuk hangszerünket” Nyírbogáton: a helyi bölcsőde átadóünnepségen, a jubileumi Forgatagon, majd pedig augusztusban, a Szent István-napi rendezvényen – újságolta Dóra, aki azt is elárulta: nem csupán művészileg tartja edzésben magát, van egy másik hobbija is, az íjászat. Pár nap múlva azonban újra a tanulásé lesz a főszerep az életében, a Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és ­Szakgimnázium angol nyelvi előkészítő osztályában.

Szívvel-lélekkel

Gréta is a DuoArt zeneiskola növendéke volt, informatika szakon kezdi a gimnáziumi éveket, és Dórához hasonlóan ő sem sajnálja a gyakorlásra, tudásgyarapításra szánt délutánokat. – A felkészítőnk, Szerencsi Imre lelkész kiváló oktató, türelmes, kedves és segítőkész. Ő nem csak furulyán, trombitán is játszik, na és persze íjászkodik. Mindeközben jó pásztora a gyülekezetnek, minden vasárnap prédikál a templomban. A fiataloknak kirándulásokat szervez, szívvel-lélekkel dolgozik a ­közösségért – mesélte Gréta.

PI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában