Interaktív programok

2019.09.25. 17:11

Mesés programokkal várják a gyerekeket

A Jósa András Múzeum életében hagyomány, hogy a magyar népmese napja alkalmából színes programokat szerveznek a kicsiknek, és nem nem lesz ez másként ebben az évben sem.

Az viszont változás a korábbi esztendőkhöz képest, hogy nem szeptember 30-án, hanem október 1-jén várják a gyerekeket.

Interaktív programok

– Olyan sok esemény van szeptember utolsó napján, hogy úgy döntöttünk: egy nappal eltoljuk a tematikus eseménysort, hogy a lehető legtöbben el tudjanak jönni. Úgy tűnik, ez bevált, hiszen már eddig is nagyon sok óvodás- és iskoláscsoport jelentkezett a megye minden részéből – mondta el a szerdai sajtótájékoztatón Vécsei Lakatos Bernadett, az intézmény csoportvezető múzeumpedagógusa. Elhangzott: 9–15 óra között a gyerekeket kézműves foglalkozás, interaktív mesefeldolgozás, papírszínház és állatbemutató is várja.

Szakmai együttműködés

A sajtótájékoztató második részében a múzeum igazgatója, dr. Rémiás Tibor együttműködési megállapodást írt alá az ungvári Boksay József Kárpátaljai Megyei Szépművészeti Múzeum igazgatójával, Erfán Ferenccel. A két intézményvezető elmondta: a három évre szóló megállapodás alapján kiadványokat cserélnek, megosztják egymással a tapasztalataikat az anyagok feldolgozásáról illetve nyilvántartási rendszeréről, és segítséget nyújtanak egymásnak a kiállítások új szemléletű megrendezésével kapcsolatosan is.

Az ungvári múzeum nagy volumenű átalakulás előtt áll, a nyíregyházi intézmény szakemberei pedig ebben is tudják őket támogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában