színház

2019.09.19. 10:20

Színházak éjszakája a Móricz Zsigmond Színházban

A Színházak éjszakája sorozat Budapestről indult, és egyre nagyobb érdeklődés övezi: a teátrumok megnyitják kapuikat, hogy a máskor a nézőtérről figyelő közönség interaktív, játékos módon kukkanthasson be egy-egy intézmény működésébe.

A programsorozat szeptember 21-én Nyíregyházán is izgalmas látnivalókat kínál. A Móricz Zsigmond Színház 19 órától az Oscart játssza a nagyszínpadon. Már az előadás alatt, 20 órától várják az érdeklődőket, akik a MŰvészbejáró felől, a nézőtéri előcsarnokban gyülekezhetnek, innen 20.30-tól indul a színházi kulisszajárás első turnusa. Természetesen semmiről nem maradnak le az Oscar nézői sem: az előadás után, 21 órától ismét végigjárhatják a színházat a jelentkezők a teátrum színészeinek vezetésével.

Az Oscar című előadást követően a társulat művészeinek – mások mellett Kuthy Patrícia, Illyés Ákos, Horváth László Attila, Gulácsi Tamás, Kosik Anita, Kónya Merlin Renáta, Tóth Károly, Tóth Zolka, Gyuris Tibor – közreműködésével a nagyszínpadon egy zenés előadás, a Krúdy kamarában pedig egy prózai műfajú darab interaktív próbafolyamatába kapcsolódhatnak be az érdeklődők. Közben a színház büféjében közös fotókészítés és gyorsöltözési játék is várja az érdeklődőket.

A felkészülés befejezésével a nagyszínpadon a zenei és a prózai produkció is bemutatkozik a színészek és az eseményre regisztrált nézők előtt. Az estét a színészbüfében színházi dallamok kíséretében evés-ivás, anekdotázás zárja. A programot mindenkinek ajánlják, akit érdekel a színi pálya, vagy nézőként érdekli ez a varázslatos hely. Mivel a programok korlátozott számú jelentkezőt tudnak csak fogadni, előzetes bejelentkezés szükséges.

Az űrlap elérhető ITT, a www.moriczszinhaz.hu oldalon, a Móricz Zsigmond Színház Facebook-oldalán, valamint a szervező- és jegyirodában is ki lehet tölteni. A színház várja a jelentkezéseket mielőbb, hogy felkészülhessenek a vendégek fogadására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában