Nyíregyháza

2019.09.03. 10:47

Tirpák szólótáncverseny

Két kategóriában és három korcsoportban várják a jelentkezőket.

A megmérettetés célja a tirpák tánchagyományok ápolása, népszerűsítése | Illusztráció: KM-archív

Országos tirpák szólótáncversenyt hirdet a Szabolcs Néptáncegyüttes. A megmérettetés célja a Felső-Tisza-vidék, azon belül a tirpák hagyományok ápolása, népszerűsítése, értékeinek megőrzése, az improvizált tánctudás fontosságának erősítése. A versenyre két kategóriában (szóló férfi és női-férfi, illetve női páros szóló) három korcsoportba (10–14, 15–17 és 18–39 év közöttiek) várják a jelentkezőket, akiknek kötelezően a Nyíregyháza környéki bokortanyák tirpák tánchagyományaiból kell bemutatkozniuk, valamint szabadon választhatnak a Kárpát-medence táncanyagából (utóbbi az I. korcsoportra nem vonatkozik).

A megmérettetés célja a tirpák tánchagyományok ápolása, népszerűsítése | Illusztráció: KM-archív

A táncosok teljesítményét országosan elismert zsűri értékeli, kategóriánként és korcsoportonként díjazzák a versenyzőket. A rendezvénynek a Mandabokori Művelődési Ház ad otthont november 23-án, a jelentkezési határidő október 31., csütörtök. További részletek a Szabolcs Néptáncegyüttes Facebook-oldalán olvashatók.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában