Jön a Honeybeast!

2019.10.16. 17:21

Bódottá lesz a VMKK-ban

Nyíregyházán lép fel szombaton a Honeybeast együttes.

A Honeybeast a Váci Mihály Kulturális Központban ad koncertet

Fotó: Grafika03

Érzelmes extremitás, kiszakadó lélek és józan racionalitás, akár egy szál gitáron is előadható dalok és végsőkig kidolgozott hangszerelés, tábortűz-romantika és nadrágszár-lobogtató basszus, vonósnégyes és kifacsart elektronika, finom irónia, metsző szarkazmus és mély emberi drámák a szövegekben – így aposztrofálja magát a Honeybeast, mely szombaton a Váci Mihály Kulturális Központban ad koncertet.

Nagy változások

A Honeybeast első, Parazita című lemeze 2009-ben jelent meg. A címadó szerzemény mellett olyan remek nótákat fedezhettek fel a rajongók a lemezen, mint az Isten háttal áll, a Combat, az Elfogadom vagy a Things. 2011 elején jött a Portugál, amely hónapokig táborozott a Petőfi rádió 30-as listáján. A dal sikere sok új rajongót hozott, és egyértelmű irányt szabott az első lemez szinkretikus kavalkádja után.

2011 a nagy változások időszaka is volt: Kiszin Miklós basszusgitáros helyére Lázár Tibor került, a zenekar Kővágó Zsolt személyében egy billentyűs-vokalistával is kiegészült, Czutor Anett énekesnőt pedig a sokoldalú, korábban death metal frontember és a Balkán Fanatikban rappelő, majd a Kőbányai Zenei Stúdió növendékeként jazzénekesnővé avanzsáló Tarján Zsófia váltotta.

A 2013-ban megjelent Maradok azonnal nagy sikert aratott a rajongók körében, és jelölték a 2014-es Fonogram díjra „az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma vagy hangfelvétele” kategóriában.

A legnagyobb hős

A zenekar „A legnagyobb hős” című dala a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyar selejtezőjén a 435 pályázó közül a legjobb harminc közé, ezáltal pedig A Dal című műsorba került, és három adáson át közönségszavazással a döntőig, azaz a legjobb 8-ig jutott, ám ott a zsűri már nem adott lehetőséget a legjobb 4-be, és ezáltal az Eurovíziós Dalversenybe kerülésre. Ettől függetlenül az év egyik legnagyobb slágerévé vált: a Mahasz 2014-es eladási toplistáján az első helyig jutott, YouTube-on többmilliós nézettséget ért el, és rotációba kerül a legtöbb magyar zenei rádióadón. 2014 őszén jelent meg a zenekar második nagylemeze A legnagyobb hős címmel, rajta 12 dallal, köztük az Egyedüllel, melyet az X-Faktor extra produkciójaként mutattak be, és amely a zenekar második legnépszerűbb dalává vált.

A Honeybeast turnéra indult, több mint száz koncertet adtak a 2014–15-ös időszakban. 2015-ben jelölték újabb Fonogram díjra az év dala kategóriában A legnagyobb hőssel. A harmadik nagylemezük Bódottá címmel jelent meg, az albumbemutató koncerten a zenekar megkapta A legnagyobb hősért járó aranylemezt. A Hetes című dal a Petőfi rádió 29. helyén nyitott, és eljutott a 2. helyig, legújabb lemezük pedig a Vaskarika – Élet a Marson.

Az együttest, amely szinte folyamatosan koncertezik, a Lehozzuk önnek a csillagokat programsorozat keretében a Váci Mihály Kulturális Központban hallhatja a nyíregyházi közönség szombaton 19 órától.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában