színház

2019.10.01. 20:00

Minden a Hello, Dolly!-val kezdődött

Szente Vajk nem csak rendez a Móricz Zsigmond Színházban: kreatív vezetőként is számítanak rá.

A nyíregyházi teátrum és Szente Vajk együttműködése két és fél évvel ezelőtt indult, akkor kezdődött az örökzöld musical, a Hello, Dolly! próbafolyamata.

Minden idők egyik legjobb házasságszerzője, a derűs kedélyű özvegyasszony: Mrs. Dolly Levi és a dúsgazdag üzletember, Horace Vandergelder története az akkori évad legnagyobb közönségkedvence lett a Móricz Zsigmond Színházban.

Ezt sikerült megismételni a Szente Vajk nevével fémjelzett előadásokkal a következő évadokban is: a Sherlock Holmes, a sátán kutyája 36 előadását több mint 12 és fél ezer néző látta, a Meseautóra pedig 44 telt házas előadáson eddig 18 ezer néző volt kíváncsi.

Kölcsönös segítség

– A közös munka nekem több szerencsés találkozást is hozott: különleges embereket, kivételes színészegyéniségeket ismerhettem itt meg, akikkel azóta is, évadról évadra imádok együtt dolgozni egy-egy előadás születésén. Az is hamar kiderült, hogy Kirják Róbert ügyvezető igazgatóval egyezőek a színházeszményeink, és szakmai tapasztalatunkkal kölcsönösen tudjuk segíteni egymás munkáját.

Szente Vajk

Kreatív vezetőként részt veszek a teátrum hosszú távú műsorterveinek előkészítésében is. Előadásaim vizualitása: díszletei, jelmezei, koreográfiái adhatják az alapját egy-egy évad arculatának, így a színház kreatív anyagain is visszaköszönhetnek elképzeléseim – mondta Szente Vajk, aki október 28-án kezdi Nyíregyházán a 9-től 5-ig című musical próbafolyamatát.

Először Magyarországon

A humoros, felkavaró és szívmelengető történetet a magyar közönség a Jane Fonda főszereplésével készült, azonos című filmből ismerheti, amelynek másik főszereplője Dolly Parton volt – ő a zenés változat zeneszerzője is. A nagyszabású musical a Broad­way és a WestEnd hosszú szériái után érkezik Magyarországra – először december 7-én a Móricz Zsigmond Színházba.

KM

Ezek is érdekelhetik