Nézz körbe 360 fokban!

2019.11.19. 10:35

360 fokos videó: Közös játék a könyvtárban

Leuge of Legends- és Counter-Strike-bajnokságon is összecsaphattak a számítógépes játékok kedvelői.

Nagy sikert arattak a különböző játékkonzolok

Fotó: Nánási Anita

Fiataloktól zsongott a hétvégén a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár: hetedik alkalommal rendezték meg az Idézők Könyvtárát Nyíregyházán, melyen az e-sport kínálta örömökkel ismerkedhettek az érdeklődők.

– Két napra foglaltuk el a könyvtárat, a szombati rendezvényünk kifejezetten a nagyoknak szólt: többek között a Leuge of Legends- és Counter-Strike-bajnokságunk döntője, játékkonzolok, virtuális valóság-szemüvegekek és a nyíregyházi Széchenyi István-szakgimnázium robotika-szakköre várta a fiatalokat – mondta el Balogh Bence, az Idézők Könyvtárának főszervezője. – Az Időzők Könyvtára már egy öt éves rendezvény, a kezdetekkor még középiskolás voltam, és az volt a nagy álmom, hogy e-sportoló legyek, vagy valamilyen formában ezzel a területtel foglalkozzak. A társaimmal észrevettük, hogy a keleti régióban nem voltak e-sportos rendezvényen, így elkezdtük szervezni a sajátunkat.

Balogh Bence hozzátette: a szervezőbrigád nemrég kényszerűségből lecserélte tagjait, hiszen az évek alatt mindannyian továbbtanultak, elköltöztek. A hetedik rendezvényt már egy új, középiskolásókból álló lelkes csapattak hozták össze.

Az e-sportok szerelmesei a kisebbekre is gondoltak. A főszervező arra is kitért, hogy vasárnap a Humán-net Alapítvány főszervezésében jöhetett létre a „Craftábor Nyüzsi” nevű program, melynek fő témája a Minecraft játék volt. A résztvevő gyerekek virtuálisan és valóságban, a könyvtár terültén is teljesíthettek különböző kihívásokat.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában