Nyíregyháza

2019.11.07. 21:00

360 fokos videó: Tájak bűvöletében

Pazonyi László festményeiből nyílt kiállítás a Városmajori Művelődési Házban.

– A festmények válogatásakor nem csak azt vettem figyelembe, hogy egy-egy kép milyenre sikerült, hanem azt is, együtt hogyan fognak mutatni a falon – árulta el a művész a kiállítás anyagának összeállításáról. – Legalább két hetembe került, mire sikerült kiválasztanom azokat a munkáimat, melyek végül helyet kaptak a tárlaton. Nem tudnám megfogalmazni, hogy az otthon maradt képek miért nem kerültek be a válogatásba, ahogyan azt sem, miért pont ezeket a festményeket hoztam el.

Összesen harminchárom alkotás került fel a Városmajori Művelődési Ház falára, ennek közel kétharmada körülbelül másfél évvel ezelőtt készült, a többi a művész régebbi munkái közül került a kiállítás anyagába.

– Emberközpontú vagyok, még annak ellenére is, hogy a képeimen ritkán szerepelnek emberek – mesélte Pazonyi László arról, milyen témák foglalkoztatják leginkább. – Szeretem a tájakat, szerencsére nagyon sok romantikus helyre eljutottam már. Szívesen ábrázolom a Tisza-partot, Erdélyt, a magyar tanyákat, de vannak elvontabb képeim is, melyeket fejből festettem.

A festőművész elmondta: szereti a régi városokat, az omladozó falakat, a hidakat, a halászfalvakat, és többször is visszatért már a magyar pipacsmezők ábrázolásához. Mint elmondta, nem célja másolni a természetet, kivétel nélkül mindent átformál a saját ízlésére.

– Sokszor visszatérek a például a piacok világához is, mert fantasztikus atmoszférájuk van. Úgy gondolom, hogy ha egy képnek nincs hangulatteremtő ereje, akkor az nem is festmény. Otthon hagytam, nem is tervezem bemutatni az olyan munkáimat, melyek nem felelnek meg ennek a kritériumnak – tette hozzá Pazonyi László.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában