Rangos elismerés

2019.11.21. 11:44

A Forgách-kastély európai díja

Három magyar kastély is szerepel a Heritage Hotels of Europe idei díjazottjai között.

Kerti fogadóval gazdagodott nemrégiben a mándoki Forgách-kastély

A Heritage Hotels of Europe szervezetet az osztrák Schlosshotels & Herrenhäuser, a szlovák Historic Hotels of Slowakia és a magyar Magyar Kastélyszállodák Szövetsége alapította, és több mint száz történelmi kastélyt tömörít. Évről évre kiírják azt a megmérettetést, melynek díjátadó eseményét nemrégiben Magyarország bécsi nagykövetségén rendezték. A Heritage Hotels of Europe díj a történelmi szállodák egyedülálló elismerése, tisztelgés a régi épületekbe „lelket varázsoló” elhivatott tulajdonosok, üzemeltetők és munkatársak előtt. Az idén hét kategóriában adtak át díjakat, és egy különdíjat is megszavazott a zsűri.

Rangos elismerés

„Az emberek érdeklődnek a különleges, történelmi, hagyományokkal bíró épületek iránt, emellett pedig a szállodák is szívesen dolgoznak együtt egy olyan jól működő szövetségben, ami segíti a kastélyhotelek promócióját. Az eddiginél is keresettebb lesz az első osztályú kínálat, az autentikus környezet és a stílus kombinációja, ami jó ár–érték aránnyal párosul” – hangsúlyozta Jan Svodoba, a Heritage Hotels of Europe elnöke.

A 13 tagországot számláló szervezetben közel 100 jelölt indult a megmérettetésen. Hét kategóriában adtak át díjakat, melyekhez egy különdíjat is megszavazott a nemzetközi zsűri. A Heritage & design kategóriában a mándoki Forgách-kastély lett a teljes mezőny harmadik legjobbja. Kilenc éve kezdődött el a kastély és területe újjáépítése, már ismét a régi, főúri eleganciájában pompázik. A tulajdonosok nagy gondot fordítottak a korhű állapot visszaállítására. A teljesen felújított, impozáns épületben egyesült a varázslatos miliő, az előkelő patinás belső tér a modern kori prémium­szolgáltatásokkal.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában