kiállítás

2019.11.06. 07:57

Elhozták Portugáliát

Az alkotás és egy ország szeretete hozta össze a kiállítókat.

Fotó: Sipeki Péter

Három művész munkáiból nyílt tárlat a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban: a Színspirációk című kiállításon fotókat, akvarellfestményeket és egy selyemfestéssel készített kollekciót is megcsodálhatnak az érdeklődők.

Az alkotók Portugáliában ismerték meg egymást, így a kiállított művek is az ország hangulatát és a hazahozott élményeket közvetítik a közönségnek.

Módszerek és tapasztalatok

– A fényképeim digitális technikával készültek. Hobbifotós vagyok, a Portugáliában átélt kedves momentumokat próbáltam megragadni és elhozni a kiállításra – mesélte fotóiról Toldi-Adamis Eszter, aki két különböző módon, papírra és vászonra nyomtatva hozta el a megörökített pillanatokat.

– Selyemből készült képeket, sálakat és ékszereket is láthatnak, akik ellátogatnak a tárlatra – mondta el Molnár Mónika selyemfestő, aki hozzátette: mindig igyekszik megújulni és bővíteni a palettáját. – Készültem olyan alkotásokkal is, melyeket most mutatok be először: ilyenek a függönyök, lámpák és lámpások.

– Egyszer már volt egy közös kiállításunk Budapesten, ezután kaptunk lehetőséget a nyíregyházi könyvárban is – tette hozzá Végső Ágota animációfilm-készítő, aki festményeit mutatta be szabolcsi megyeszékhelyen.

– Akvarelljeimet az utazásaim során, mindig a helyszínen készítettem, így mindegyiknek van egy különleges története, fűződik hozzájuk egy-egy élmény.

A kiállítást november 22-éig tekinthetik meg az érdeklődők a megyei könyvtár társalgójában.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában