fölszállott a páva

2019.11.05. 07:46

Fölszállott a páva: Lepetye lesz az élő tévés adásban

A Tánctanoda Figurkák csoportja javában készül a televíziós szereplésre.

Fotó: Antal Roland

Roppant színvonalasan ropják a táncot a Fölszállott a páva aktuális kiírásának résztvevői, akik között ott van a nyíregyházi Tánctanoda Figurkák csoportja is.

– Ez a nyolcadik évünk, és most érkeztünk el ahhoz a pillanathoz, hogy a műsor élő adásában bemutathatják tudásukat a tanítványaink – említette Antal Roland, aki feleségével, Antal Dórával művészeti vezetőként bábáskodik az együttes mindennapjai felett.

A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium próbatermében gyakorolnak, az előadásaik rendre nagy tetszést aratnak. Felfigyelt erre a zsűri is, amikor a szeptemberi válogatón egyedüli szabolcs-szatmár-beregi csoportként továbbjuttatták őket.

Somogyi lánytánc

– A Fölszállott a páva aktuális kiírásának a gyerekévad elnevezést adták. A második felvezető adásából huszonnégy produkciót tartottak érdemesnek arra, hogy újabb bizonyítási lehetőséget kapjanak. Mi november 22-én olyan somogyi lánytánccal lépünk fel, aminek az a címe: Lepetye. A hétvégén a mentorainkkal, Tóth-Mihó Erikával és Tóth Zoltánnal közösen próbáltunk. Nagyon várjuk már, hogy ismét szerencsét próbáljunk az ország-világ nyilvánossága előtt – mondta Antal Roland.

A MTVA és a Hagyományok Háza, valamint szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatóját a Duna Televízió közvetíti, a gyerekek négy kategóriában (énekes szólisták és énekegyüttesek, hangszeres szólisták és zenekarok, táncos szólisták és táncospárok, néptáncegyüttesek) mérhetik össze a rátermettségüket. Összesen 48 produkció állhat a Fölszállott a páva színpadára, és még karácsony előtt kiderül, hogy kik a kategóriák legjobbjai.

Pénteken az első élő adást láthatják a Duna Televízió nézői, a műsort Morvai Noémi és Novák Péter vezetik. A válogatón bemutatkozott produkciók megtekinthetők a folszallottapava.hu oldalon, illetve a műsor YouTube-csatornáján. LTL

Nívós véleményalkotók

A zsűri tagja Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekes; Salamon Bea előadóművész, népihegedű-tanár, a népművészet ifjú mestere, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa, Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője, Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, akadémikus, a Vujicsics Együttes vezetője, a Zeneakadémia tanára, Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész, A Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, a Honvéd Együttes igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában