"Mesélek szerte a világban"

2019.11.26. 10:24

Szép mesék ajándékba Bumberák Majától

Mesemondást kapnak ajándékba a kisvárdai gyerekek a Várday István Városi Könyvtárban november 27-én, szerdán – kaptuk a hírt megyei tudósítónktól, Vincze Pétertől.

A programot – amelynek a főszereplője Bumberák Maja lesz –, az önkormányzat, és a város polgármestere Leleszi Tibor támogatja.

A vendégről, Bumberák Majáról fontos elmondani, hogy nem csupán mesemondóként, de mesegyűjtőként is ismert. – Mesélek szerte a világban sokfelé, felnőtteknek és gyerekeknek is egyaránt – vallotta korábban. Jelenleg a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasaként egy hároméves programmal járja az országot, és „Mesemondás, történetmesélés élőszóval a pedagógiában” címmel tart képzéseket pedagógusoknak. Ám ezúttal nem csupán a felnőttekre, hanem a gyerekekre is gondolt megyénk szülötte, és ahol megfordul, oda mesemondást is visz ajándékba.

Mivel Kisvárdán is tartott képzést októberben – aminek januárban lesz még folytatása –, a fölkeresett intézmények, vagyis a Somogyi Rezső, a Teichmann Vilmos, a Vári Emil és a Szent László általános iskolák szintúgy részesülnek az ajándékban. Így az alsós tanulók együtt hallgathatják a könyvtárban a szép meséket, amelyeket az előadó külön ezekre az alkalmakra választott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában