szedd alá!

2020.01.11. 09:59

A diszkó a mindenük

Igazi bulizós összeállítást rakott össze a szabolcsi fiatalok diszkórajongó duója.

Fotó: Dizsi

Első videójával jelentkezett a nyíregyházi testvérpár, Major Dóra és Major Gábor néhány hónapja alapított zenekara, a Dizsi. A két fiatal zenészt már korábban is ismerhette a helyi közönség, hiszen a gyerekzenekarnak indult, majd fesztiválokat is megjárt Dóra és a Felfedezők formációját erősítik.

Egy új projekt

– Olyan is előfordult, hogy két hónapig nem tudtunk próbálni – mesélte lapunkban ­korábban Dóra, amikor 2019 nyarán a Zene Sóstón ­színpadán léptek fel a Felfedezőkkel.

– Nagyon jó érzés volt viszont, amikor összeültünk és rájöttünk, hogy nem felejtettünk el semmit, szeretnénk megmutatni, hogy külön-külön és mégis együtt mennyit sikerült fejlődnünk.

A Dóra és a Felfedezők továbbra is működik, de a fővárosban tanuló Major testvérek új kihívásra vágytak, így tavaly nyár végén megalapították a Dizsit. A duó nem sokkal később első saját szerzeményét is megosztotta a retró­rajongókkal, a Bust It Up! című szám az egyik népszerű zenestreamelő oldalra került fel. A zenekar már a színpadon is debütált: december 4-én koncerteztek először a budapesti Dürer Kertben.

A Dizsi beindította YouTube-csatornáját is, január első vasárnapján egy közel negyedórás live összeállítással kedveskedtek a diszkózene kedvelőinek. A videón olyan klasszikus dalokat dolgoztak fel, mint a Sweet Dreams a Eurythmicstől, a Depeche Mode Just Can’t Get Enough-ja, Donna Summer I Feel Love című slágere, Michael Jackson Billie Jeanje vagy Dr. Alban bulihimnusza, a Sing Hallelujah.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában