A sikerről faggatták

2020.01.31. 11:51

Eszenyi Enikő: „A szatmári embereknek nagyon erős szellemessége, humora van”

Eszenyi Enikő a kitartó munkában látja az eredményes élet titkát.

Péterfi Judit Sikerszféra című műsorában vendégeskedett a csengeri születésű Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, rendező, érdemes művész, Eszenyi Enikő. Az online interjúsorozatban a műsorvezető arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi lehet a siker titka, vagy van-e egyáltalán receptje.

Fontos a szenvedély

– Nekem az jelenti a sikert, amikor a nézők nagyon sokat tapsolnak, és úgy jönnek ki a színházból, hogy úgy érzik: ez jó volt, jó lenne még egyszer megnézni – árulta el a Vígszínház igazgatója a stábnak. A műsor első perceiben az öltözőben, nem sokkal előadás előtt beszélgettek Eszenyi Enikővel. A művésznő elárulta, hogy hisz a kitartó munkában, mert az mindig meghozza a várva várt sikert. A Forbes Magazin 2015-ben és 2016-ban is Eszenyei Enikőt választotta a hazai kulturális élet legbefolyásosabb nőjének. Péterfi Judit kérdésére elmondta: valószínűleg a mögötte álló szakmai múlt és „munkamennyiség” miatt kaphatta meg kétszer is ezt a címet. Szóba került szülővárosa, Csenger is, és a művésznő megmutatta a vígszínházi szobáját, ahol a falat úgy alakították ki, hogy a gyermekkori tapasztott falú otthonára emlékeztesse.

– Azt tanultam, hogy mindent szenvedélyesen kell csinálni, és ez nagyon fontos a sikerhez. Például ha almaszedés volt, minden almát le kellett szedni, nem válogathattunk: amit elkezdtünk, azt be is fejeztük, plusz a szatmári embereknek nagyon erős szellemessége, humora van, amit azt hiszem, én is örököltem – mondta el a műsorvezetőnek. A teljes adás:

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!