Számos dallam felcsendül majd

2020.01.07. 12:17

Fúvósok koncertje

Hagyomány, hogy az új év elején műsorral kedveskedik a tiszavasvári zenekar.

A Tiszavasvári Városi Fúvószenekar

Forrás: Facebook

A Találkozások Házába várja újévi koncertjére a zenerajongókat a Tiszavasvári Városi Fúvószenekar január 11-én, szombaton 18 órától. A hangszeres előadást Trázsi-Gábor Judit éneke egészíti ki, a közönséget Szőke Zoltán polgármester köszönti. A repertoárban szinte bármilyen műfaj kedvelői megtalálhatják a kedvencüket, hiszen a keringőtől a rock­slágerekig számos dallam felcsendül majd a koncerten.

Tubára gyűjtenek

A rendezvény ingyenes, de a szervezők szívesen fogadnak adományokat, hiszen a Tiszavasvári Városi Fúvószenekar elöregedett hangszerparkjának korszerűsítésére gyűjt. A zenekar régi álma, hogy előadásainak színvonalát egy használt, felújított tubával emelje.

A Tiszavasvári Városi Fúvós­zenekar hagyományai egészen 1936-ig nyúlnak vissza, amikor egy leventezenekar működött a településen, de elődeik között szerepel a vegyészeti gyár munkászenekara, a Tiszavasvári Állami Általános Iskola rézfúvósai és az Úttörő- és Tűzoltózenekar.

A fúvószenekar mozgalmas időszakon van túl: az elmúlt egy évben többek között fellépett városi ünnepségeken, a 135 éves Tiszavasvári Lukács Ferenc Önkéntes Tűzoltó Egyesület jubileumán, bejárta a környező településeket, illetve kiszenekarával, a Hankó László Zeneiskola Kinder Banddel mindketten arany minősítést szereztek áprilisban Kéken, a VIII. Fúvószenekari Minősítő Fesztiválon. A 2019-es év egyik legkiemelkedőbb pillanata az április 27-én megrendezett jubileumi nagykoncertjük volt, mellyel újraalakulásuk 25. évfordulóját ünnepelték.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában