Nyelvtudását csiszolta

2020.01.17. 15:20

Hazatért külföldről a kispap

Külföldi tartózkodása után kispapját köszöntötte a pócsi egyházközség.

Magyar Richárd úgy kapcsolódott be ismét a máriapócsi közösség életébe, mintha tegnap utazott volna el

Forrás: MÁRIAPÓCSI NEMZETI KEGYHELY

Fotó: FotoThaler

A Máriapócsi Görögkatolikus Egyházközségből papi pályára induló Magyar Richárd papnövendéket külföldi tartózkodása után köszöntötte újra itthon a kegyhely közösségi oldalán – olvasható a nyirgorkat.hu oldalon.

Nyelvtudását csiszolta

Magyar Richárd görögkatolikus papnövendék, a harmad­éves hallgatók számára már megszokott módon, gyakorlati évét tölti ebben a tanévben. Tavaly több hónapot töltött angol nyelvterületen, ahol nem csupán nyelvtudását csiszolta: egy idősek otthonában dolgozott. Úgy kapcsolódott be ismét a máriapócsi közösség életébe, mintha csak tegnap utazott volna el. A szent liturgián az elsőáldozásra készülő hittanosoknak segített eligazodni a vízkereszt ünnepköréhez kötődő énekek rendjében. Néhány hét téli vakáció után Budapesten várja kihívás: fogyatékkal élőkkel fog foglalkozni. Nem idegen ez tőle, hiszen a Damján-tábor évek óta szívügye. A szociális év éppen erre az élmény- és tapasztalatszerzésre való, melyet a későbbiekben papi munkájában is hasznosíthat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában