A múló évek útján

2020.01.08. 11:29

Kapaszkodók a múló évek sokszor rögös útján

Már a magyar kultúra napjára készülnek a kisvárdai Várday István Városi Könyvtárban, ahol január 16-án, csütörtökön 16 órától Weinrauch Katalin A múló évek útján című könyvével ismerkedhetnek meg az irodalombarátok.

A beregszászi szerző új novellásköte­tében ismét megpróbálja megfejteni a csodát: hogyan tud megmaradni egy maréknyi kárpátaljai magyar szülőföldjén, az anyanyelv végvárában.

Weinrauch Katalin írásainak hősei hétköznapi emberek, történetei valós élményekben gyökereznek. Novellái nehéz olvasmányok: a szűkebb hazára rátelepült idegen hatalmak képviselői, de olykor az anyaországban élő nemzettársak fölényes viselkedése, az öregek kiszolgáltatottsága, a háborúban és a lágerekben odaveszett hozzátartozók emlékének megidézése nem hoznak könnyű álmot, de fontos kapaszkodók a múló évek útján.

A kötetben sokat foglalkozik a szerző az emberélet fordulóival, elsősorban az elmúlás gondolatával. Igazából nem is a halál foglalkoztatja Weinrauch Katalint, hanem az, hogy milyen emléket hagyunk magunkról utolsó utunkat követően.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában