Retro Rock Band

2020.01.30. 13:14

„Kiviszem a lavórt”

Eredetileg csak egy fellépést terveztek, de a siker és a barátság folytatásra inspirálta őket.

Telt ház előtt léptek fel

Fotó: Kazai Béla

. „Óvakodj a törpétől” – idézte az 1978-ban bemutatott amerikai filmvígjáték címét Orémusz Maja, a Városmajori Művelődési Ház vezetője, majd így konferálta fel a színpadra a Retro Rock Band tagjait: „De még inkább óvakodj attól, ha a VOX együttesből ismert Antal lányok, Krisztina és Éva olyan legendás nyíregyházi zenészekkel szövetkezve alkotnak közös formációt, mint Mester Tamás, Bary Ernő, Bari Lajos, Majoros János, Demeter János és Lakatos Tibor.”

Szólj rám, ha…

Az együttes „egy húron pendülve”, több mint két órán át szórakoztatta a közönséget többek között olyan klasszikus rockzenékkel, mint a Homok a szélben, a Szólj rám, ha hangosan énekelek, a Zöld, bíbor, fekete, a Born to Be Wild vagy éppen a Gimme Gimme Good Lovin’. Nosztalgiával vegyes derültséget váltott ki a rock örökifjú szerelmeseiből a The Blues Brothers Gimme Some Lovin’ című száma, amelyet az angoltudás híján lévő magyarok csak úgy emlegettek a hatvanas-hetvenes években, hogy „Kiviszem a lavórt”.

Lapunk nem csupán az RRB koncertjére kapott meghívást, az előadást követően a kulisszák mögé is, ahol Mester Tamás mesélt a zenekar létrejöttéről. – Az együttes 2018 őszén alakult, eredetileg csak azért, hogy Somos Péter javaslatára, egy élő zenés jótékonysági bál keretében adományt gyűjtsön a rászorulók karácsonyi ételosztásához. A próbák alatt azonban újjászülettek a régi zenészbarátságok, és a buli sikere szintén folytatásra inspirálta a csapatot. Tavaly a Nyíri Retró Együttes nevet felváltotta a Retro Rock Band, a palettánkon pedig már kizárólag csak rockmuzsikák szerepelnek.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában