"A gyerekek nagyon lelkesek"

2020.01.28. 11:41

Támogatják a Kincskeresőket

A színjátszás élmény a gyerekeknek, mindegy, hogy a színpadon vannak vagy a nézőtéren ülnek.

Színpadon a Kincskeresők

Ahogy arról nemrégiben lapunk is beszámolt, a Mol tehetségtámogató programja országszerte 19 millió forinttal segíti a 10 és 23 év közötti eredményes diákokat, művészjelölteket és a természettudományokban jeleskedő tehetségeket, akik az elnyert összeget leginkább hangszervásárlásra, útiköltségeik fedezésére vagy kutatásra fordítják.

A 2019-ben beérkezett 267 pályázóból végül hatvanheten kapták meg az igényelt támogatást, köztük három megyei fiatal és egy színjátszó csoport. Utóbbi a Kincskeresők névre hallhat, s tagjai a nagyhalászi Csuha Antal-iskola diákjai. A 2011-ben alakult színjátszó csoportról annak vezetője, Szentirmai Gáborné mesélt lapunknak.

– Bár a társulat tagjai folyamatosan cserélődnek, nagyon sok sikeres előadást tudhatunk magunkénak. Az ország számos színpadán bemutatkoztak a Kincskeresők, akik a diákszínjátszó versenyekről több alkalommal tértek már haza arany, ezüst vagy bronz minősítéssel – árulta el érdeklődésünkre a pedagógus, s hozzátette: előadásaik több művészeti ágat ötvöznek.

A Biblia üzenetét is közvetítik

– A gyerekek nagyon lelkesek, nem ritka, hogy évente tíz-tizenöt fellépésük van. Mivel iskolánk egyházi fenntartású intézmény, fontos számunkra, hogy ne csak vidám vagy tanulságos történeteket mutassunk be, hanem a Biblia üzenetét is közvetítsük a közönség felé. A színjátszás sok élményt nyújt a gyerekeknek, azoknak is, akik játszanak a színpadon, és azoknak is, akik a nézőtéren ülnek.

– Iskolánk a megye hátrányos településeinek egyikén van, ezért nemcsak munkánk elismerését, hanem nagy anyagi segítséget jelent számunkra, hogy immár harmadszor sikerült a tehetségtámogató program nyertesei közé kerülnünk – árulta el a csoportvezető.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában