kiállítás

2020.01.02. 08:10

Várják a kincseket

Újra megmutathatják kreativitásukat és tehetségüket a helyi amatőr alkotók.

Fotó: nagykallo.hu

Iparművészeti, kézműves, illetve bármilyen technikával készült alkotás helyet kaphat a város hagyományos tárlatán, melynek célja, hogy bemutassa a helyi lakosok kreativitását és kézügyességét.

A szervezők többek között gyöngyből, bőrből, üvegből, nemezeléssel, hímzéssel, csipkeveréssel, faragással, kosárfonással, üveg- és selyemfestéssel készült munkákat, illetve festményeket, gyertyákat, szőtteseket, babákat és kerámiákat is várnak a kilencedik alkalommal megrendezendő, Nagykálló Kincsei című kiállítás anyagába.

Alkotó hagyományok

Az elkészült tárgyakat január 9-én és 14-én 13 és 17 óra, illetve január 13-án 13 és 15 között adhatják le a jelentkezők a Ratkó József Városi Könyvtárban. A tárlatot január 22-én 17 órakor nyitják meg a nagyközönség előtt, szintén a könyvtárban, ahol február 5-éig tekinthetik meg az érdeklődők az alkotásokat nyitvatartási időben.

A településen nagy múltra tekint vissza a kézműves alkotás: nyaranta a világ minden tájáról érkeznek látogatók Nagykálló-Harangodra a Téka Népművészeti Táborba, ahol a táncházak mellett tucatnyi foglalkozáson vehetnek részt a látogatók, az oktatók között pedig helyi népművészek is vannak.

A kiállítás egyik szervezője, a Nagykállói Népművészeti Egyesület egész évben várja az alkotó kedvűeket. Az egyesület 2019-ben ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját, ebből az alkalomból szeptember végén őszi népművészeti forgatagot szerveztek a településen.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában