hangverseny

2020.02.03. 07:13

A diákok tudják: rögös út vezet a csillagokig

Fotó: KM-archív

„Per aspera ad astra”, vagyis rögös út vezet a csillagokig. Ez a latin gondolat szerepel azon az Universitas gyűrűn, amelyért minden évben harcba szállnak a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium zeneművészeti tagozatának azon növendékei, akik a félévi meghallgatáson a legjobban szerepeltek.

A fiatalok a gondolat igazságát jól ismerik, hiszen folyamatosan gyakorolnak, hogy a hangversenyeken, a versenyeken minél jobb eredményeket érhessenek el.

A szereplések egyrészt visszajelzést adnak a felkészültségükről, ugyanakkor minden egyes fellépéssel újabb rutint és tapasztalatot szereznek, ami szintén nagyon fontos a magabiztos és pontos előadás szempontjából.

A zeneművészeti tagozat minden évben megrendezi a pályázati hangversenyt, amelyen nemcsak a gyűrű talál gazdára, de egy szakmai zsűri dönt az első három hely sorsáról is. A közönség soraiban ülők is szerephez jutnak, szavazhatnak a számukra legjobban tetsző előadásra, így a közönségdíj is gazdára talál.

A klasszikus zenészek pályázati hangversenye az idén február 4-én 18 órakor kezdődik az oktatási intézmény dísztermében. Köszöntőt mond dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Az idei rendezvény szakmai zsűrije: Iván Klára gordonkaművész, Szatmári Zsolt klarinétművész, dr. Dávida Tamás trombitaművész. Tőlük függetlenül figyeli majd a növendékek előadását dr. Papp Sándor gitárművész, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének igazgatója, aki a számára legjobban tetsző produkciónak átadja majd az „Universitas gyűrűt”.

Az érdeklődők támogatójegyeket is vásárolhatnak, a támogatásukkal hozzájárulhatnak a zenei tagozat oktató-nevelő munkájának fejlesztéséhez.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában