jó szívvel emlékezik

2020.02.04. 11:30

A zenés színház ösvényét tapossa

Kádár Szabolcs János jó szívvel tért vissza egykori középiskolájába, a nyíregyházi Zrínyibe.

Fotó: totrozsa

Bevált szokás a Zrínyi-bálban, hogy egykori tanítványok lépnek elő hangulatfelelősökké. Ezúttal Kádár Szabolcs János ragadta kezébe a mikrofont, majd eresztette ki a hangját, hogy aztán benépesítse a táncparkettet szombaton este. Még mielőtt hazasietett Biribe, a szülői házba, az igazgatói irodában két korty ásványvíz közben elmerengett azon, hogy honnan indult és hová jutott...

– Tizenhárom éve végeztem a Zrínyiben, ahol az Arany János Tehetséggondozó Programban vettem részt. Előtte Biriben a Jókai Mór Általános Iskolában Béni Gyöngyi színi foglalkozásain sok pozitív impulzust kaptam, a középiskolában pedig dr. Bánhídiné Maróti Magdolna dicsérte a hangszínemet – nagyon szerettem a Hang-Szín Musical és Színitanodába járni. Ott ismerkedtem meg a zenés műfajjal, és akkora hatással volt rám, hogy a musical ösvényét kezdtem el taposni a későbbiekben is – fejtegette Kádár Szabolcs János.

– Az érettségi után felvettek a Budapesti Operettszínház és a Vasutas Zeneiskola által működtetett Pesti Broadway Stúdióba. Tagja lettem az Operettszínház társulatának. Ha a szerepeimre gondolok, akkor eszembe jut például a Fame (José Vegas), a Veled, Uram! (Imre herceg), a Rómeó és Júlia (Páris), a Menyasszonytánc (Dávid), a West Side Story (Tony), a Légy jó mindhalálig (Török János) és az Ördögölő Józsiás (Bakszén).

De operettszerepek kedvelt táncoskomikus karaktereit is megformáltam már: Mágnás Miska (Pixi gróf), Lili bárónő (Frédi), Viktória (Feri gróf).

Kipróbáltam magam az X-Faktor tehetségkutató műsorban, ahol a legjobb 24 közé jutottam.

Érdekes volt az a világ is. Jelenleg vidéken és Budapesten is láthat a közönség, a debreceni Csokonai Színház idei két zenés bemutatójában játszom: a Pál utcai fiúkban Boka karakterét, míg a Csárdáskirálynőben Bónit alakítom.

A Veszprémi Petőfi Színház Titanic musicaljének két főszerepében (Barrett, Farell) láthatnak. Most készül Budapesten a Király Színházzal egy „online musical” a Képzelt Riport, ja csak a XXI. Századról, amelyben Neo (József) szerepében tűnök fel.

Jó szívvel emlékszik vissza

Kádár Szabolcs János egy percig sem hezitált, amikor meghívták fellépőként a Zrínyi-bálba. – Nagyon tetszett az iskola értékrendje. Meghatározó volt az életemben az ott eltöltött öt esztendő. Jó szívvel emlékszek vissza osztályfőnökömre, Nagy Andreára.

Nekem a feleségemmel és a gyermekünkkel Budapesten van a „bázisom”, de mindig szívesen jövök, hiszen a szüleim Biriben laknak, a nővéreim, Henrietta és Szabina is a megyében élnek. A keresztnevem is jelzi: nekem Szabolcs sokat jelent.

Ladányi Tóth Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában