kiállítás

2020.02.07. 08:28

Átadta a lelkét képeivel

Lelkem üzenete címmel nyílt kiállítás Sz. Nagy Tímea textilművész munkáiból szerdán Nyíregyházán.

Fotó:

A Váci Mihály Kulturális Központban megnyitott tárlat a kisvárdai alkotó 3D-s képeiből ad ízelítőt a művészetkedvelő közönségnek. A kiállítást dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere nyitotta meg, az ünnepi hangulatról Dobó Lilla, a Vikár Sándor Zeneiskola tanulójának gitárjátéka gondoskodott.

Egyedi technika

– Nem volt könnyű összeválogatni a kiállítás anyagát, leginkább azt tartottuk szem előtt, hogy a színek és a formák egyensúlyban, össz­hangban legyenek. ­Odafigyeltünk arra is, hogy a művekben megtalálhatóak legyenek a kifejezett érzések, az esztétikai élmény és az élvezeti érték is – nyilatkozta lapunknak Sz. Nagy Tímea.

A textilművész szobrokat is készít, a mostani tárlaton azonban csak képek kaptak helyet. Sz. Nagy Tímea kérdésünkre elmondta: napjainkban már egyre inkább a képek felé fordul, mert úgy érzi, hogy ebben a formában tudja a legjobban kifejezni önmagát.

A művek egyik különlegességét és az alkotó védjegyét a nem mindennapi megvalósítás adja.

– Ez egy speciális, Hollandiából eredő technika: a neve paverpol, ami kövesítést jelent – árulta el a művész. – Egy speciális, levegőre szilárduló ragasztót és textilkeményítőt használok, amellyel a textilek nagyon szépen elhelyezhetőek a vásznon vagy bármilyen alapon.

Az anyag huszonnégy óra alatt megszárad, hajszárító segítségével még hamarabb, és teljesen megkeményedik. Attól függően, hogy mit szeretnék kifejezni, ezt kaviccsal, homokkal vagy bármilyen más tárggyal kiegészítem, majd akrillal festem.

A kiállítást április 1-ig tekintheti meg a közönség a Váci Mihály Kulturális Központ földszintjén.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában