A Dal 2020

2020.02.24. 17:30

Döntőben a Tortuga

A nyíregyházi fiatalok rockbandáját, a Tortugát díjesővel jutalmazták.

A Tortuga két díjat is besepert a szombati adásban

Fotó: MTVA

Zajos sikert aratott a Tortuga: a hazai közönséget már biztosan meggyőzte tehetségéről az együttes, hiszen nemcsak bekerült A Dal idei versenyének döntőjébe Mámor tér 3. című szerzeményével szombat este, hanem két rangos elismerést is bezsebelhetett. A nyíregyházi banda lett az Év felfedezettje, valamint a Petőfi Zenei Díjat is nekik ítélték.

A versenyző dalokat ezúttal is Vincze Lilla dalszerző és a Napoleon Boulevard énekesnője; Apáti Bence, az Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró, a Beatrice frontembere; illetve Pély Barna énekes és zeneszerző pontozta. A négy zsűritag mellett a közönség szavazataira is számíthatott a Tortuga, hiszen a műsor alatt kétszer is voksolhattak kedvencükre a tévénézők: a nyíregyházi banda összesen 71 pontot gyűjtött össze.

Kellemes meglepetés

A műsor történetében először idén külön kihívást jelentett a fellépő zenészeknek, hogy a zsűrinek és a közönségnek nem a versenydal eredetijét, hanem egy akusztikus feldolgozást kellett megmutatniuk.

A Tortuga jól vette az akadályt, és a szavazóknak, valamint a szakmai értékelőknek egyaránt elnyerte a tetszését a Mámor tér 3. lágyabb, könnyedebb változata is – pedig a nyíregyházi fiúk eleinte nem bíztak benne, hogy helyt tudnak majd állni a színpadon.

– Már pont azt néztük a többiekkel, hogy merre kell a színpadon lemenni a kiesőknek, mert abszolút nem számítottunk sem a továbbjutásra, sem a különdíjakra – árulta el lapunknak Tomku Milán, a banda énekese és szólógitárosa.

Már az elején lehetetlennek, elérhetetlennek tűnt az is, hogy egyáltalán bejussunk a műsorba.

– Szinte felfoghatatlan számunkra, de nagyon örülünk neki, és nem felejtjük el, hogy ezt részben a nyíregyházi közönségnek és a többi szavazónak köszönhetjük, akiknek örök hálával tartozunk.

Ez a siker az övék is, nem csak a miénk.

Előnyben az eredeti

Tomku Milán szerint a Tortuga azért nyerhette el az Év Felfedezettje címet, mert egy színpadképes produkciót vittek a műsorba, és egy jó látványvilágú koncertélményt igyekeztek adni a tévénézőknek.

A fiúk hatszáz jelentkező közül kerültek A Dal színpadára, majd a legjobb nyolc versenyző közé, amit hatalmas eredményként élnek meg alig több mint egyéves vidéki zenekarként – főleg, hogy milyen nagy nevekkel együtt szerepelnek egy színpadon.

A zenekar a döntőben a Mámor tér 3. eredeti változatát játssza majd az akusztikus helyett, mert ez a verzió közelebb áll a szívükhöz. A fiatal zenészek még nem küzdötték le teljesen a lámpalázat, hiszen minden alkalommal mindössze három percük van megmutatni, mire képesek – de a következő adásban is úgy akarnak színpadra állni, hogy a lehető legjobban teljesíthessenek.

A Tortuga mellett a szombati adásból Rácz Gergő és Orsovai Reni, Takács Nikolas és a Fatal Error jutott tovább a verseny döntőjébe.

A Dal folytatódik: február 29-én, szombaton este a második elődöntő első adását izgulhatja végig a közönség. A Tortugát legközelebb a döntőben láthatjuk a tévéképernyőkön a Mámor tér 3.-mal, ahol már a győzelemért szállhatnak harcba a többi versenyzővel: a tét nem kevés, hiszen a nyertes egy 75 millió forint összértékű díjjal építgetheti tovább zenei karrierjét.

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában