Kultúrházak éjjel-nappal

2020.02.04. 08:14

Értéket teremtenek és közvetítenek mindennap

Kultúrházak éjjel-nappal: több megyei település is izgalmas programokkal készül február 14–16-a között.

Fotó: Sipeki Peter

Országszerte több száz kulturális központ, művelődési ház és agora csatlakozott eddig a Kultúrházak éjjel-nappal programjához. „Mindennap értéket adunk” – így szól a mottója az idei rendezvénysorozatnak, mellyel azt kívánják hangsúlyozni a szervezők, hogy a közművelődés a hétköznapokon is kultúrát közvetít.

Fehérgyarmat és Újfehértó is csatlakozott a kulturális akcióhoz, amit ebben az évben tizennegyedik alkalommal szervez meg a Magyar Népművelők Egyesülete.

A legkisebbeket szólítják meg elsőként február 14-én, pénteken Fehérgyarmaton. A gyerekek a Varázskendő Bábcsoport Békakirály című mesejátékát láthatják a művelődési házban.

A jánkmajtisi fafaragómester, Tar Béla kiállítására várják az idősebbeket 17 órától a Városi Galériában. A tárlatot a Beregi Múzeum igazgatója, Varga János nyitja meg. A programok február 15-én, szombaton is folytatódnak. Délután három órától a Junior Cirkusz szórakoztatja a kicsiket és a nagyokat: artista- és zsonglőrmutatványokra, bohócparádéra és számtalan meglepetésre számíthat a fehérgyarmati publikum. A mozi szerelmeseiről sem feledkeznek meg, mindhárom este lesz filmvetítés.

Táncház és bemutatók

A táncé lesz a főszerep feb­ruár 15-én, szombaton 17 órától az újfehértói közösségi szolgáltatóház dísztermében, ahol Latin temperamentum, magyar virtus címmel láthat táncbemutatókat a helyi ­közönség. Megismerkedhetnek a Bacha-­csapattal, fellép a Tengertánc Városi Nép­táncegyüttes és a Szabolcs Néptáncegyüttes. A programot természetesen táncház zárja.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában