színház

2020.02.11. 07:48

Musical a Rózsakertben

A Rózsakertben is műsorra tűzik a 9-től 5-ig című Broadway-­musicalt Szente Vajk rendezésében.

Fotó: Sipeki Péter

A Móricz Zsigmond Színházban nagy sikerrel játsszák a 9-től 5-ig című musicalt, amelyet július 12-én a Rózsakert Szabadtéri Színpadon is láthatnak az érdeklődők.

A Kilenctől ötig egy vicces, gondolatébresztő és szívme­lengető történet barátságról és elégtételről.

Az 1970-es évek Amerikájában, egy nagy ipari vállalatnál három túlhajszolt kolléganő tervet sző, hogy fogást találjanak rémes, önző, hazug és képmutató főnökükön. Judy és Doralee (a magánéletét és karrierjét keservesen összeegyeztetni próbáló, gyermekét egyedül nevelő titkárnő, Violet vezetésével) családi és munkahelyi bonyodalmak során át megkísérli valóra váltani közös álmukat. Ami nem más, mint hogy a robotolás helyett érzelmekben gazdag, szeretetteljes életet élhessenek.

Látványos előadás

A történetet a magyar közönség a Jane Fonda főszereplésével készült, azonos című filmből ismerheti, amelynek másik főszereplője Dolly Parton volt. A nagyszabású musical a Broadway és a West End hosszú szériái után érkezett Magyarországra – először a Móricz Zsigmond Színházba.

Szente Vajk, aki a teátrum történetének egyik leglátványosabb előadását állította színpadra, úgy érte el, hogy az előadás végére mindenki levonja a következtetéseket, hogy közben nem didaktikus, és nem szájbarágós.

De a 9-től 5-ig lényegét mindenki érti: az új férfi mától a nő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában