Baktalórántháza

2020.02.20. 13:58

Páratlan volt a 20. jubileumi táncos estély

Zeneileg és gasztronómiailag is sok ínyencséggel szolgált a Vay-iskola jubileumi bálja.

Megadták a módját az ünneplésnek: korát tekintve páros, amúgy minden tekintetben páratlan volt a 20. jubileumi táncos estély a Naményi úti sportcsarnokban

Fotó: Vay-iskola

Huszadik alkalommal rendezett táncos estélyt a Vay Ádám Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, a Vay Ádám Középiskolai Alapítvány és az Esély Európába Alapítvány az oktatási intézmény Naményi úti sportcsarnokában.

A jubileumi iskolabálon a környező települések önkormányzatainak és intézményeinek vezetői mellett a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola igazgatója, Soós Katalin is részt vett.

Értékes táncot jártak

A műsorszámok a tánc, a zene és a kávé körül forogtak, az est sztárvendége a Kávészünet zenekar volt. A nyitótáncot a Tengertánc Alapfokú Művészeti Iskola társastáncművészei prezentálták, majd megyénk egyik legrégebben alakult öntevékeny művészeti csoportja, a Szabolcs Néptáncegyüttes tagjai ropták.

A népi kultúra fenntartását, a néphagyományok megőrzését szívügyének tekintő, 1957-ben alakult együttes munkássága bekerült a nyíregyházi és a megyei értéktárba is – hangzott el a Dalanics Nikoletta, Ágoston Ildikó, Bali Szimonetta, Gerzsenyi Bence, Ágoston Szabolcs és Ignácz Gergő alkotta kamaracsoport fellépése előtt.

Tartalmas volt a Kávészünet

Míg a Modul együttes tagjai (Molnár László – „Csuvi”, Molnár Roland, Molnár Re­náta és Szabó Ferenc) a vendégek hajnalig tartó mulattatásáról, az iskola konyhájának dolgozói arról gondoskodtak, hogy az idén is különleges, finom ételek kerüljenek az ízlésesen megterített asztalokra, az egyes fogásokat pedig az iskola tanulói szolgálták fel.

Kicsit szokatlan módon, vacsora előtt „Kávészünetet” hirdettek az iskolabál házigazdái: a magyar irodalomkultúra verses remekeit nívósan megzenésítő zenekar előadását hatalmas tapssal köszönték meg a bálozók.

Gerják József igazgató, Vay Ádám Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában