költészet

2020.02.26. 14:50

Újabb kötettel ünnepelt Dada

Zsúfolásig megtelt a terem közeli és távoli irodalombarátokkal.

Ifj. Kovács Géza, Komiszár János és dr Vinnai Győző

Fotó: KM-ARCHÍV

Nemcsak az előadóterembe, de még a vele összenyitható folyosóra is pótszékeket kellett tenni a közelmúltban, amikor a magyar kultúra napja alkalmából kulturális estet rendeztek Tiszadadán.

A rendezvény kezdetén a község polgármestere, Mizser Zsolt köszöntötte a nagy számban megjelent helyi vendégeket és a megye más településeiről is érkező érdeklődőket.

Érzések és gondolatok

Ezt követően ünnepi köszöntőt mondott dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, az Országgyűlés kulturális bizottságának tagja, aki beszédében a kultúra összetartó és nemzetmegőrző szerepét hangsúlyozta.

Az estet megtisztelte jelenlétével s beszédet mondott Nagy Edina, a Nemzeti Művelődési Intézet igazgatója is.

Ifj. Kovács Géza Holnapra várt szerelem című legújabb verseskötetét Karafa Sándorné könyvtáros-pedagógus mutatta be a közönségnek.

A kilencedik kiskötetről, a versek keletkezéséről, az érzésekről, a gondolatokról a kötet előszavát jegyző Komiszár János Csokonai-díjas festőművész beszélgetett a szerzővel. Az új verseket Vig Katalin adta elő, míg a tavaly gyűjtött helyi anekdotákat a szerző, ifj. Kovács Géza osztotta meg az érdeklődőkkel, akik a legújabb kiskötet egy-egy példányát az est végén ajándékba kapták.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában