Városmajori Művelődési Ház

2020.03.06. 11:13

Egy szelet Lengyelország a Városmajoriban

Lengyelországot dalokkal és képekkel is bemutatták.

A Lengyel–Magyar Dalárda is fellépett

Forrás: Művelődési Ház

A lengyel kultúra és történelem kedvelőit várták a Városmajori Művelődési Házba február végén. Rengetegen voltak kíváncsiak a magyarokkal baráti viszonyban élő nemzetet bemutató műsorra, melynek első részében a Lengyel–Magyar Dalárda adott műsort, majd dr. Sipos László mutatta be Európa egyik legnagyobb országának világörökségi részeit.

Zenei aláfestés

A karvezető, Papp Istvánné Szabó Ella remekül csokorba szedett dalai hangulatilag ragyogóan megalapozták a 80 nap alatt a Föld körül című sorozat lengyel témájú elő­adását. A Forster-érmes fotós-műemlékvédő zenei aláfestéssel és vetített képekkel röpítette el a hallgatóságot II. János Pál pápa, a wieliczkai sóbánya, a sötét múltú Auschwitz, a történelmi drágakőként ismert Krakkó, a világörökséggé nyilvánított fatemplomok és Nyíregyháza testvérvárosa, Bielsko-Biala országába. Legközelebb március 18-án „indul csoport külföldre” a Városmajoriból: 17 órakor Páll István idegenvezetésével látogathatunk el Japánba.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában