Fonogram díj

2020.03.29. 13:10

Esélyes a Parno Graszt

A Fonogram díjak nyerteseit április elején jelentik be.

A Parno Graszt Fonogram díjas lehet

A Fonó Budai Zeneház öt kiadványának is esélye van rá, hogy magáénak tudhassa az egyik legrangosabb hazai zenei elismerést, a Fonogram díjat – írja a kultura.hu. Az újságírókból, zenészekből és zenei szakemberekről összeállt, huszonhat tagú zsűri több mint nyolcszáz nevezés közül választotta ki a Fonogram díj 18 kategóriájának 5-5 jelöltjét. Az eredményhirdetésig az országosan és nemzetközi színpadokon is elismert, autentikus roma zenét játszó megyei formáció, a Parno Graszt is izgulhat.

Elismerte a szakma

A Cimbaliband Iram című albumát és a Csík János és a Mezzo Szép a tavasz, szép a nyár című lemezét az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma vagy hangfelvétele kategóriában jelölték az elismerésre. Az év hazai világ- vagy népzenei albuma vagy hangfelvétele kategóriában jelölést kapott Lajkó Félix & Volosi a nemzetközi toplistákon is dobogós lemeze, Herczku Ági és a Banda Kamara című albuma, valamint a Parno Graszt Már nem szédülök című, szintén a nemzetközi toplistákon is díjazott korongja is.

A Már nem szédülök című lemez 2019-ben jelent meg a Parno Graszt ötödik stúdióalbumaként, de címadó dalát már korábban is megismerhette a közönség: 2016-ban a döntőig jutottak a szerzeménnyel A Dal című televíziós versenyben, ahol az Eurovíziós Dalfesztivál hazai képviselőjét keresték a zsűri értékelése és a nézők szavazata alapján.

A tavaly megjelent album nemcsak a magyar zeneszakma elismerését vívta ki magának, hanem nemzetközileg is elismerték, hiszen az európai világzenei rádiósok a World Music Charts Europe harmadik legjobbjának ítélték.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában