Szavazás

2020.03.11. 13:17

Keresik a legszebb városházát

Nyíregyháza testvérvárosának régi önkormányzati épülete is indult a versenyen.

Az iserlohni épület

Fotó: GELBE SEITEN

A Legszebb Városháza címért indult online szavazás február végétől Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, a felhívás a demokrácia nemzetközi napján 2019. szeptember 15-én látott napvilágot, és nem véletlenül. Ahogy Ina Scharrenbach, a Nemzeti, Önkormányzati, Egyenlőségi és Építészeti Minisztérium minisztere is hangsúlyozta: a városházák a demokrácia legfontosabb centrumai, megérdemlik, hogy az akció révén a figyelem középpontjába kerüljenek. Több mint 70 városházát jelöltek, ezekről egy-egy rövid (maximum 59 másodperces) videó is készült, amiben a polgármesterek bemutatják az intézményüket.

Győzelemre is segíthetjük

Az akció – érzelmileg Nyíregyházát is érintő – különlegessége, hogy a szabolcsi megyeszékhely testvérvárosa, az iserlohni „Régi Városháza” is indult a kitüntető címért, így az ottani épületre a nyíregyházi lokálpatrióták is szavazhatnak. Iserlohnban Thorsten Schick főpolgármester-helyettes állt a kamerák elé és mutatta be a városházát. A kisfilm a Facebookon, a Twitteren, a YouTube-on és az Instagramon is megtekinthető. A voksok gyűjtése február végétől elkezdődött a minisztérium internetes oldalán (https://www.mhkbg.nrw/rathaus-iserlohn), a végeredményről pedig március 28-áig döntenek, amikor Ina Scharrenbach kitünteti a győztest. Addig is minden szavazat számít!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában