Mandala Dalszínház

2020.03.09. 15:48

Vérbő komédia készül

A színész nem csak szereplője, rendezője is a Mandala Dalszínház új előadásának.

Mikó István a Hippolyt, a lakájban Schneidert alakított, most a színidirektor, Rettegi szerepébe bújt

Fotó: Sipeki Péter

A kiszűrődő vidám dallamok és nevetés ellenére komoly munka folyik a Kölyökvár tükrös termének falai között. A próba szünetében régi ismerősök kevergetik kávéjukat az előtérben és az udvaron, találkozhatunk többek között Bódis Gáborral és Kovács Attilával, sőt a szerencsésebbek akár Mikó Istvánnal is, akivel a Mandala Dalszínház új előadásáról beszélgettünk.

– A szabin nők elrablása a Schönthan testvérek vérbő komédiája Kellér Dezső átiratában, Horváth Jenő dalaival. Ez egy színházi atelier, egy vándortársulatról szól, akik szeretnék mindenhol elhinteni a kultúra magjait, többek között Siklódon, ahol a titkos drámaszerző, Bányai Márton történelemtanár is él.

A társulat színidirektorának, Rettegi Fridolinnak kapóra jön a szerző kész darabja, A szabin nők elrablása, amit másfél nap alatt akar színpadra állítani a minél gyorsabb haszonszerzés reményében. Bányai nagyon fél a feleségétől, akit nem érdekel a színház, és nem tud férje drámaírói ambícióiról, de a bemutatót nem lehet lemondani. Elkerülhetetlen a botrány... – adott ízelítőt az előadásból a rendező, aki Rettegit alakítja a komikus helyzetekben bővelkedő darabban.

Két bemutató a premier előtt

A Mandala Dalszínház körülbelül húsz évvel ezelőtt már játszotta A szabin nők elrablását, most azonban új szereposztásban viszik színre a vígjátékot.

Schneidernéként Szabó Anikót már láthatta a közönség a Hyppolit, a lakájban, ezúttal pedig Bányai tanár úr feleségének szerepében tér vissza.

A bemutatóról szólva Mikó István elmondta: a már díszletes-jelmezes színpadi próbák helyszíne évek óta az újfehértói művelődési központ, ahol március végén két nyilvános előbemutatót tartanak.

A premier természetesen a Mandala Nyár részeként a nyíregyházi Szent Miklós-iskola udvarán lesz.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában