megyei könyvtár

2020.04.03. 12:31

Online játékok, virtuális kiállítások

A megyei könyvtár online tartalmakkal várja az olvasókat.

Fotó: Hoványi Péter

Április 2-a a gyermekkönyvek nemzetközi napja – a meseírás napja. Ehhez kapcsolódóan a megyei könyvtár a YouTube-csatornáján új sorozatot indított: Könyvtári mesék – papírszínház címmel, amelyre eddig három mese került fel.

Ezeket az intézmény munkatársai, Márföldi István és Tóth­né Szomolya Ágnes készítik a könyvtár stúdiójában – tájékoztatta lapunkat az intézmény igazgatója, Tomasovszki Anita, és hozzátette, frissen digitalizált tartalmaikat folyamatosan teszik fel a Facebook-oldalukra.

Virtuális kiállítások

– Készülnek a további tartalmaink: bemutatjuk a Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle legújabb lapszámát online, kézműves-foglalkozásokat, virtuális helyismereti kiállításokat készítünk, és szeretnénk online folytatni a Helytörténeti Esték című előadás-sorozatunkat is.

A Helló, Nyíregyháza! programhoz kapcsolódóan hamarosan újabb online játékot teszünk közzé, de látható lesz a régi Nyíregyháza – virtuális kiállítás képeslapokból, és ha a veszélyhelyzet elhúzódik, virtuális ünnepi könyvhetet rendezünk, és névadónk születésének 141. évfordulójára is online formában fogunk megemlékezni – mondta az igazgató.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában