Nyíregyháza

2020.05.15. 11:43

Édes Charity a Rózsakertben

A Rózsakert Szabadtéri Színpadon mutatják be először a musical-vígjátékot.

Megtartották az állítópróbát

Fotó: színház

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban megtartották az Édes Charity című előadás állítópróbáját és jelmezterv-elfogadását.

A teátrum legújabb, élő zenekarral előadott, látványos musical-vígjátékát augusztus 16-án láthatja először a Rózsakert Szabadtéri Színpad közönsége – a nézőknek különleges színházi élményben lesz részük. A tervek szerint az Édes Charity a következő évad első bérletes bemutatója is lesz.

Fülbemászó dallamok

A korszakalkotó klasszikus Broadway-musicalek hőskorában született Édes Charity egy rossz útra tévedt, mégis örökké optimista, igaz szerelemre áhítozó lány szórakoztató, egyúttal megható története, mely az 1960-as évek óta folyamatos, zajos sikerrel hódítja meg a színházak közönségét világszerte.

A fordulatokban gazdag, szellemes karaktereket felvonultató történet sikeréhez a fülbemászó, hol erőteljesen hangzatos, hol andalítóan lágy musicalslágereken kívül nagyban hozzájárulnak a rendkívül látványos táncbetétek.

A táncok eredetijét a zenés műfaj zsenije, Bob Fosse koreografálta, akinek olyan klasszikusokat köszönhetünk, mint a jól ismert Chicago vagy Cabaret. Fosse az Édes Charity koreográfiájáért az Egyesült Államok legnagyobb színházi elismerésének, az Oscar-díj színpadi megfelelőjének számító Tony-díjat is elnyerte.

Az előadást Nyíregyházán a színház művészeti vezetője, Horváth Illés állítja színpadra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában