kult online

2020.05.16. 09:00

Musical, opera, tánc a mai kínálatban

A szombati kulturális kínálatra sem lehet panasz.

Amíg nem lehet színházba és koncertekre menni, a kultúra csak online elérhető – a kínálatot a Papageno eseménynaptára összegzi. A mai, szombati ajánlatban többek között opera, kortárs tánc és musical is szerepel.

Gluck Orfeusz és Euridiké című operáját 14–16 óra között hallgathatjuk meg a Bajor Állami Operaház társulata jóvoltából. A Sztárcsinálók című musicalt 17 órától nézhetik meg a műfaj kedvelői a Jászai Mari Színház előadásában.

Széles a választék

Este hattól a Music Never ­Sleeps – A zene soha nem alszik című klasszikus zenei előadás hallható a Drezdai Zenei Ünnepi Játékokról, mások mellett José Cura és Mischa Maisky fellépésével.

Ödön von Horváth népszerű darabja, a Kasimir és Karoline a TÁP Színház archívumából kerül elő, az előadást 19 órától láthatják az érdeklődők. Donizetti Don Pasquale című műve is meghallgatható ma: este héttől a Bécsi Állami Operaház társulata adja elő az operát.

Shakespeare Szent­iván­éji álom című műve 19 órától a Budapest Bábszínház feldolgozásában látható, Ránki Dezső és a Concerto Budapest 19.30-tól a Müpából szól, Molnár Csaba Eclipse című tánc­előadása pedig este nyolctól élhető át újra. Az előadások linkje megtalálható a papageno.hu oldalon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában