Mátészalka

2020.05.28. 07:46

Zseniális megoldást találtak a befejezésre

A mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ munkatársai Neked ajánlom… címmel indítottak kultúrmissziót: arra kérték a városban élőket, ajánljanak egymásnak egy számukra fontos művet, legyen az könyv, vers, zene, film vagy színházi elő­adás.

Szabóné Dankó Erzsébet Sarkadi Imre fantasztikus regényét és az abból készült filmet ajánlotta. – Örömmel olvastam a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház kezdeményezését.

Én egy egykori kötelező irodalomra hívom fel nemcsak a diákok figyelmét: ez nem más, mint Sarkadi Imre Elveszett paradicsom című drámája, amelyből 1987-ben Mihályfi Imre rendezett tévéjátékot.

– A főbb szerepekben Cserhalmi Györgyöt, Páger Antalt és Hegyi Barbarát láthattuk. A forgatás közben Páger Antal meghalt, de mindenképpen szerették volna befejezni a filmet és erre zseniális megoldást találtak. A filmet " target="_blank">ide kattintva lehet megnézni.

Jó is lehet a vége

Balogh Vivien a főként fiataloknak szóló Miután című filmet ajánlotta, hozzátéve: az alkotás minden korosztálynak remek szórakozást ígér. „Azért ezt választottam, mert önigazolásra leltem benne, kalandos és boldog, ám van egy csavar a filmben, ami csak a végén derül ki, és érdekessé teszi a kialakult szituációt.

A Miután tanulsága, hogy semmi sem az, aminek látszik, és olykor a saját csapdánkba esünk bele… Főként azoknak ajánlanám, akik szeretik a romantikus és váratlan fordulatokkal tarkított történeteket, melyeknek lehet jó vége – írta Balogh Vivien.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában