Űrrepülés

2020.06.02. 11:41

Kedvenc étele a csirkebecsinált

A Repülés című havilap a Madisz Országos Sportrepülő Központ hivatalos lapjaként indult, majd 1948-ban a Magyar Honvédelmi Szövetség kiadványa lett. Sokáig a repülésről, a repülőmodellezésről és az ejtőernyőzésről szóltak a cikkek, 1965-től pedig az űrrepülés is teret kapott benne.

Farkas Bertalan

Forrás: MTI archív

Amikor Farkas Bertalan az űrben tartózkodott, a lap munkatársa az akkori a bodrogközi Pácinban élő szüleit kereste fel. Nyugdíjas édesapja felidézte: „Mikor hároméves volt, és a házunk felett repülőgép húzott el, nézte, nézte a gyerek, aztán nekiült, s a porba repülőt rajzolt, napraforgószárból, műanyagból, papírból, lécdarabból repülőgépet készített. Biztosan ekkor kezdődött vonzalma a repülés iránt.”

Édesanyja elárulta, hogy a kozmonauta kedvenc étele a csirkebecsinált és a tyúkhúsleves.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában