Online kötetbemutató

2020.06.02. 12:11

Titkot rejtő világörökségek

A digitális technika segítségével mutatják be dr. Sipos László fotográfus új kötetét.

Dr. Sipos László új kötetét az Ünnepi Könyvhéten mutatták volna be

Forrás: Mediaworks / Archív

Az Ünnepi Könyvhéten mutatták volna be dr. Sipos László Forster-emlékérmes fotós napokban megjelenő új, Titkot rejtő világörökségek című kötetét. A koronavírus-járvány és a kihirdetett veszélyhelyzet átírta a terveket, a könyvbemutató azonban nem marad el: a digitális technika segítségével június 5-én, pénteken 18 órától a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár YouTube-csatornáján tudhatunk meg részleteket a kiadványról – tudatta lapunkkal Tomasovszki Anita, az intézmény igazgatója.

Bekerült az értéktárba

Sipos László harminc éve foglalkozik műemlékfotózással, filmezéssel. Öt földrész száznyolc országában több mint húszezer – nem digitális – műemlékfotót készített, s kétszáz órányi videófilmet forgatott. Különösen a környezet- és műemlékvédelem, a táj és a műalkotás viszonya foglalkoztatja. Legújabb albumainak középpontjában azonban már az ember áll.

Eddig tizenhét fotóalbuma és tíz, saját műemlékfotóit tartalmazó tanulmánykötete látott napvilágot. Több mint ötven önálló fotó- és foto­grafika-kiállítása nyílt meg.

Műemlékvédő és műemlékfotózással kapcsolatos munkásságát 2018-ban felvette a nemzeti értékek közé a Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottsága. Titkot rejtő világörökségek című kötete az elmúlt tíz év műemlékvédelmi, művészet- és kultúrtörténeti írásait tartalmazza százegy gyönyörű fotóval. Öt földrész harminchat országának hetven világörökségét mutatja be a tőle megszokott izgalmas, közérthető stílusban és kivitelben.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában