textilszobrászat

2020.07.24. 10:54

Egy elszakadt terítőből is lehet szép műalkotás

A nyári szünidőben sok lehetőség van arra, hogy a fiatalok szórakozva, de tartalmasan töltsék el a vakációt.

Sz. Nagy Tímea magyaráz a diákoknak

Forrás: SZ. NAGY TÍMEA ARCHÍVUMA

A Mándoki Református Egyházközség meghívására szerdán Sz. Nagy Tímea textilszobrász látogatott el a fiatalokhoz, és impulzusokkal, élményekkel gazdag délután keretében segítette a kreatív programon részt vevő gyermekek alkotói fantáziájának szárnyalását. A fiatalok megtanulták többek között, hogy egy megsárgult csipke, egy elszakadt terítő, egy kavics vagy akár egy tojáshéj is lehet újrahasznosítható anyag a textilszobrászatban. Csupán egy speciális textilragasztó szükséges, és ezek a tárgyak egy új művészeti alkotásban élnek tovább. A különleges foglalkozásnak az is volt az egyik célja, hogy a diákokat környezettudatosságra nevelje, valamint bemutassa azt, hogy a feleslegesnek tűnő tárgyakat újra lehet hasznosítani, ha ötvözzük azokat ezen művészeti ággal.

Sz. Nagy Tímea magyaráz a diákoknak
Fotó: SZ. NAGY TÍMEA ARCHÍVUMA

A Kisvárdán élő alkotó műveit számos hazai és külföldi kiállításon megcsodálhatták már az érdeklődők. Sz. Nagy Tímea hitvallása: napi szükséglet az alkotás, a csoda felfedezése, a szép még szebbé tétele, a harmónia elérése.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában