Adomány

2020.07.24. 09:02

Négyezer kötetet adományoz a nyíregyházi könyvtárnak Friderikusz Sándor

Friderikusz Sándor hazalátogat: a megyei könyvtár vendége lesz.

Friderikusz Sándor

Forrás: MW

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a megyei könyvtárnak adományozza több mint négyezer kötetes könyvgyűjteményét Friderikusz Sándor.

A magyar televíziózás irányadó szakembere – akinek karrierje nem mellesleg Nyíregyházán indult – két éve kereste meg felajánlásával az intézményt, s elmondta: költözni készül, és arra gondolt, szülővárosának adományozza az élete során összegyűjtött köteteit.

– Februárban érkezett meg a nem mindennapi küldemény: több mint nyolcvandoboznyi könyvet kaptunk Friderikusz Sándortól. Az értékesebb, ritkább köteteket az olvasóteremben, egy külön polcon mutatjuk be azokkal együtt, melyeket ő írt. A többi – kérésének eleget téve – a kölcsönözhető állományban kap helyet – árulta el lapunknak még áprilisban Tomasovszki Anita könyvtárigazgató.

A monumentális adományt augusztus 1-jén, szombaton 10 órakor személyesen adja át Friderikusz Sándor a megyei könyvtár olvasótermében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában