paszab

2020.07.10. 08:11

Tánc a Parno Graszttal

Csak virradatkor eresztik haza a közönséget az augusztusi táncházból.

20190717 Debrecen fotó: Kiss Annamarie Hajdú-Bihari Napló A Campus fesztivált rendezte meg a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. a Nagyerdei Stadionnál. Parno Graszt.

Forrás: MW-archív

Fotó: Kiss Annamarie

Nem mindennapi eseményre készülnek az autentikus roma népzene egyik legnépszerűbb képviselői. A Parno Graszt tagjai már belevetették magukat a karantén utáni koncertezésbe, a nyár végére pedig egy olyan bulival szolgálnak a rajongóknak, amelybe nemcsak a felhőtlen szórakozás, hanem egy kis néptánctanulás is belefér.

Lépések a megyénkből

Táncház és mulatság várja az érdeklődőket a Parno Graszttal augusztus 26-án, szerdán 22 órától a Budapest Parkban. Az együttes egy olyan hosszúságú fellépéssel készül, amely biztosan elfárasztja a közönséget, hajnal négyig húzzák majd a talpalávalót.

Azt est folyamán a lépésmesteri feladatokat a Népművészet Ifjú Mestere díjjal kitüntetett Balogh Katesz, valamint fia, Horváth Pákó látják el.

A táncházvezetők Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hagyományokat visznek el a mulatozóknak: az érdeklődők nagyecsedi figurákat leshetnek el a profi néptáncosoktól.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában