hagyományőrző tábor

2020.07.26. 11:30

Téka tábor miniben

Az idei harangodi találkozó kétnaposra szűkül a járvány miatt.

Pillanatkép a tavalyi, 35. Téka táborból

Forrás: KM-archív / Pusztai Sándor

Fotó: Pusztai Sándor

Bár március végén még arról szóltak a hírek, hogy a koronavírus-járvány miatt elmarad az idei Téka, az enyhítések után a szervezők úgy döntöttek, hogy ha nem is a megszokott egyhetes programmal, de ebben az évben is megrendezik a hagyományőrző harangodi tábort.

A Mini Tékába július 31-én és augusztus elsején várják a népzene és -tánc szerelmeseit. A pénteki nyitónapon 18 órától várják a táborozókat és a vendégeket, este kilenctől Pál István Szalonna és bandája ad jubileumi koncertet megalakulásuk tizenötödik évfordulójára emlékezve. Természetesen nem maradhat el a hagyományos zászlófelvonás és az esti táncház sem, 23 órától a Bürkös zenekar húzza a talpalávalót.

Tánc, méta, íjászkodás

Gyermekfoglalkozásokkal, népi játékokkal, az aprócskák táncával indul a második nap 9 órakor. Délelőtt a 7–14 éves gyerekek és a felnőttek szakképzett oktatók, koreográfusok vezetésével sajátíthatnak el új táncokat és eleveníthetik fel a már korábban tanultakat. Az idei métabajnokságon ismét összemérhetik rátermettségüket a csapatok. Az ebédet a délutáni tánc­oktatáson mozoghatják le a táborozók, akiket 17.30-tól íjászatra várnak. Az esti gyermektáncház 20 órakor, a felnőtteké 21 órakor kezdődik – utóbbin ismét a Bürkös zenél. A Mini Tékát ebben az évben is tűztánc és a zászlólevonás zárja. Kísérőprogramként szombaton egész nap kézműves-foglalkozásokra várja a tékásokat a Nagykállói Népművészeti Egyesület.

Az érvényben lévő egészségvédelmi rendelkezések miatt korlátozott számban bocsátanak ki jegyeket, így érdemes minél előbb kitölteni és leadni, e-mailben visszaküldeni a jelentkezési lapot, mely feltétele a belépővásárlásnak. Az űrlapot a Téka tábor Facebook-oldaláról lehet letölteni, a további részletekről is ott olvashatnak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában