Találkozó

2020.08.03. 12:02

Évtizedek múltán is hazahúz a benkiek szíve

Kádár Zsuzsanna, a Benkiek Benkért Egyesület elnöke

Forrás: OLVASÓI FOTÓ

„Emberek jönnek feléd a múltból, tekintetek érnek, szavak zsongnak. És mérhetetlenül vágyódsz oda vissza, ahonnan a sors elszakított.” Wass Albert ezen gondolatai jegyében, első alkalommal szervezi meg a Hazavágyók és diplomások találkozóját augusztus 8-án a Benkiek Benkért Egyesület – tájékoztatta lapunkat Kádár Zsuzsanna, a civil szervezet elnöke.

Kádár Zsuzsanna, a Benkiek Benkért Egyesület elnöke
Fotó: OLVASÓI FOTÓ

Benki Krónika

– A szombaton délben, a helyi református templomban ünnepi istentisztelettel kezdődő, majd a temetőben, iskolában folytatódó és Mándokon záródó összejövetel célja a közös múltunk felelevenítése, Uzonyi Dezsőné tanárnő 800 oldalas Benki Krónikája kiadásának elősegítése. Ez a Tisza-parti kis falu olyan embereket nevelt fel és adott a hazánknak, akikre méltóan lehetünk büszkék. Lesznek, akik fél évszázad eltelte után fognak hazatérni augusztus első szombatján Benkre, hogy részt vegyenek a hagyományteremtő céllal útjára indított találkozón – tette hozzá Kádár Zsuzsanna.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában