VIDOR 2020

2020.08.25. 09:30

Keddi Vidor program – ma is garantált a jókedv!

A fesztivál mai programja.

Forrás: vidor.eu

Kedden is változatos zenei- és színházi programmal vár mindenkit a VIDOR.

Widor-művek csendülnek fel a VIDOR-on

A VIDOR keddi zenei kínálatára nem lehet panasz, hiszen világzenét, funkyt, sőt még orgonamuzsikát is hallhatnak az érdeklődők.

A Los Orangutanes 2017 végén debütált Budapesten, azóta rendszeresen fellépnek a főváros kedvelt szórakozóhelyein, de meghívást kaptak a Sziget Fesztiválra, az Irie Maffia vendégeként pedig a Budapest Parkban léptek fel. Tavaly telt házas koncertet adtak a Müpában, ahol a zenekar big band formációban mutatkozott be.

Az együttes ma 19.30-tól a Sunshine FM VIDOR Kertben zenél, és megmutatja, miben rejlik népszerűsége titka. Őket 21 órakor DJ Németi követi, akinek pályafutását végigkíséri a funky, az R’n’B és a diszkó műfaja is.

Orgonakoncert

A fesztiválon a komolyzenei koncerteknek is hagyományuk van, ez a sorozat pedig most sem szakad meg: ma 16.30-tól dr. Kovács László Attila evangélikus lelkész, orgonaművész a római katolikus társszékesegyházban ad koncertet.

Az érdeklődők Bach- és Widor-műveket hallhatnak, de megismerhetik Hidas Frigyes Fantáziáját is.


Leánykérés a kamarában

Csehov-egyfelvonásosok Szőcs Artur rendezésében.

Szőcs Artur neve nagyon jól cseng a nyíregyházi színházbarátok körében, hiszen több nagy sikerű előadást is rendezett már a Móricz Zsigmond ­Színházban, így a Chicagót vagy legutóbb az Úri murit.

Csupán a véletlen műve

Ma délután öt órától a Krúdy kamarában egy olyan produkciót láthatunk, aminek ugyancsak ő a rendezője: a Csehov egyfelvonásos komédiáiból készült produkciót az Aranytíz jegyzi.

Az első részben Popova Jelena Ivanovna, a fiatal özvegy földbirtokosnő hetedik hónapja gyászolja elhunyt urát. Elhatározása szent és megmásíthatatlan: elzárkózik a világtól, haláláig gyászolni fog. Ekkor állít be hozzá hívatlanul Szmirnov Grigorij Sztyepanovics, hogy néhai férje tartozását behajtsa.

Az egyik főszereplő Bata Éva
Fotó: vidor.eu

A második részben Ivan Vasziljevics Lomov földbirtokos 35 évesen úgy dönt, hogy most már mindenképpen megházasodik. A szomszédba megy lánykérőbe, azonban kiderül, hogy az udvariassági társalgás még jó szomszédok között sem olyan zökkenőmentes. A valósággal való bármilyen egyezés pedig csupán a véletlen műve…

A darabban Bata Évát, Rusznák Andrást és Szigethy Gábort láthatjuk.


Kusza kapcsolatok hálójában

Sztárparádé a nagyszínpadon, ízig-vérig nők a Bencs-villában.

Meddig mehetünk el a hazugságban? Mi lesz, ha már magunk sem tudjuk, kinek mit mondtunk? Julian, a fogorvos jól kitalálta az életét. A rendelőben ­Stephanie tartja kézben a dolgait, a magánéletben Toni gondoskodik róla. És hogy ne kelljen elköteleződnie, családot hazudik magának. Amikor viszont mégis nősülne, Toni hallani sem akar róla, hogy miatta szakadjon szét egy család. Meg kell tehát győzni őt, hogy a „feleség” boldog, ha megszabadulhat Juliantől.

Kovács Patrícia
Fotó: vidor.eu

De honnan kerítsen egy nőt, aki hajlandó eljátszani a szerepet? Mindez kiderül a Kaktuszvirág című előadásból kedden héttől a nagyszínpadon. Az Orlai Produkciós Iroda előadását Novák Eszter rendezte, a főbb szerepekben Kovács Patríciát, Ötvös Andrást, Józsa Bettinát és Schruff Milánt láthatjuk.

Férfiak, gyerekek, öregedés

Nőkről, de nem csak nőknek szól az E-Mancik Színházi Manufaktúra előadása ma fél hattól a Bencs-villában. Mi van a férfiakkal? Hogy állunk a testünkkel? Az öregedéssel? A gyerekkel? A világgal? Saját magunkkal? Négy színésznő keresi a válaszokat – ehhez előbb kortárs költőnők verseit hívják segítségül, majd a saját szövegeiket használva vallanak férfiakról, szexről, gyerekvállalásról, öregedésről.

KM

NYÍREGYHÁZA

Móricz Zsigmond Színház

17 óra: Egyfelvonásos komédiák (Krúdy kamara)

17.30: Az E-Mancik Színházi Manufaktúra előadása nőkről – nem csak nőknek (Bencs-villa)

19 óra: Kaktuszvirág – az Orlai Produkciós Iroda előadása (nagyszínpad)

Kossuth tér

15.30: Rockwise-koncert

16 óra: A Ládafia Bábszínház előadása

17 óra: Kata & Márk – akrobaták

17.30: Bogi’s Random Team-koncert

18.30: Az Almost Trio műsora

19 óra: A Duo Trixx produkciója

Sunshine FM VIDOR Kert

19.30: Los Orangutanes-koncert

21 óra: DJ Németi

Városháza előtti ledfal

21 óra: Óvakodj a törpétől – amerikai vígjáték

Római katolikus templom

16.30: A sokarcú orgona – dr. Kovács László Attila orgonaművész koncertje

Krúdy Gyula Art Mozi

17.30: Hogyan legyél jó feleség – francia filmdráma

DÖGE

10 óra: Paprika Jancsi – Bartha Tóni Bábszínháza előadása, Meserét Óvoda, Mini Bölcsőde

DOMBRÁD

10 óra: Viadal – a Ládafia Bábszínház előadása, Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában