Kisvárda

2020.08.17. 18:55

Megnevettet, elgondolkodtat

Izgalmasnak ígérkezik a hazai és határon túli magyar társulatok idei seregszemléje is.

Forrás: Színház

Harminckettedik alkalommal nyitja meg kapuit a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja pénteken. Bár a koronavírus miatt csonkára sikeredett a színházi évad, a kisvárdai seregszemlére a legkiemelkedőbb hazai és határon túli produkciók érkeznek.

Igazi kulturális csemegének ígérkezik például augusztus 23-án, vasárnap 20 órától a Bagolyvárban Stephen Sachs kétszereplős vígjátéka, a Valódi hamisítvány. A darab igazi jutalomjáték két olyan zseniális színésznek, mint Hernádi Judit és Kern András.

Maude különc, szabadszájú és harsány nő, Lionel pedig kifogástalan modorú, művelt és cinikus férfi. Talán soha nem találkoztak volna, hiszen Maude munkanélküli pincérnőként egy lepukkant lakókocsiparkban él Kaliforniában, Lionel pedig egy neves művészeti alapítványnál dolgozik a kontinens másik felén, New Yorkban, csakhogy Maude-nak van egy féltve őrzött kincse. Egy szerinte milliókat érő Jackson Pollock-festmény, aminek a valódiságáról szeretne hiteles szakértői véleményt kapni, és most Lionelre vár a feladat, hogy megállapítsa, Maude képe valódi-e vagy csak hamisítvány. A találkozó azonban nem úgy sül el, ahogy arra számítanánk, és nem csak a képről derül ki, hogy nem az, aminek elsőre látszik.

Minden kiderül

A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Somogyi Gyula, Eisemann Mihály és Zágon István klasszikus zenés-táncos vígjátékával, a Fekete Péterrel kívánja levenni a lábáról a Bagolyvár közönségét augusztus 27-én, csütörtökön 20 órától.

Pierre Lenoir egy hétköznapi, egyszerű fiatalember. Egyetlen különlegessége van: ő a Fekete Péter, azaz a világ legpechesebb embere. Szerencsére – mert így történhet meg, hogy elszegődik inasnak Lucien Ouvrier-hez, ahol megismerkedik a húgával, Colette-tel, ahogyan Lucien is megismeri Claire-t, a fiatal gépírólányt... Szerelmet, zenét, táncot, egy cseppnyi fájdalmat, sok-sok örömteli kacajt és elsöprő kalandot ígér ez a rajzolt, de eleven világ.

Mégis meddig mehetünk el a hazugságban? Mi lesz, ha már lassan magunk sem tudjuk, kinek mit adtunk be? – ezekre a kérdésekre keresi a választ a Kaktuszvirág című komédia a fesztivál zárónapján, augusztus 29-én, szombaton 20 órától a Bagolyvárban.

Julian, a fogorvos jól kitalálta az életét. A rendelőben a fegyelmezett Stephanie tartja kézben a dolgait, a magánéletben a csinos Toni gondoskodik róla. És hogy ne kelljen elköteleződnie, családot hazudik magának. Amikor viszont mégis nősülne, Toni hallani sem akar róla, hogy miatta szakadjon szét egy család. Meg kell tehát győzni őt, hogy a „feleség” boldog, ha megszabadulhat Juliantől. De honnan kerítsen egy nőt, aki hajlandó eljátszani a szerepet? Ez is kiderül a Belvárosi Színház előadásából.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában