Téren-nyáron

2020.08.10. 07:48

Retró rockzene a főtéren

A hetvenes évek legkeményebb dallamait hozta el az In Rock együttes.

Az In Rock nagy bulit csapott

Fotó: Vaszlavik Nánási Anita

A Téren-nyáron rendezvénysorozata a múlt héten a rock rajongóinak kedvezett: kedden a Realmen csapott a húrok közé, pénteken pedig az In Rock együttes hozta el a közönségnek a műfaj legismertebb slágereit a Város­alapító atyák szobra mellett. Ez utóbbi koncert előtt Körmendy Gergellyel, a banda gitárosával beszélgettünk.

– Kemény rockzenével készültünk a koncertre, főleg az 1970-es évek dalait játsszuk. A brit előadók közül a Deep Purple slágereit, illetve magyar formációk, például a P. Mobil, a Dinamit és a Piramis számait adjuk elő a fellépéseinken, ezek a kedvenceink – mondta el a zenész.

– Én vagyok a legfiatalabb tagja az együttesnek, többen is az 1970-es évek zenéin szocializálódtak. Személy szerint én inkább az 1980-as évek zenéit kedvelem, de az együtteshez csatlakozva megszerettem ezt a korszakot is.

Hitelességre törekszenek

Bár az együttes tagjainak nagy része régi motorosnak számít a város zenei életében, az In Rock három évvel ezelőtt alakult, és érdekes módon a banda alapítása előtt a zenészek zöme még csak nem is ismerte egymást. A műfaj szeretete azonban elégnek bizonyult ahhoz, hogy összeszokjanak – hiszen a stílusválasztás egyértelmű volt, mindenki nagy rockrajongó, teljes egyetértésben választották ki a repertoárjukban szereplő számokat.

– Nagyrészt arra törekszünk, hogy teljes hitelességgel adjuk vissza ezeket a dalokat a közönségnek, de egy kis csavart, saját kreativitást is belecsempészünk: egy gitár- vagy billentyűszóló mindig belefér – tette hozzá Körmendy Gergely.

– Szerencsére nem viselt meg minket túlzottan a pandémiás időszak, de kellett egy kis idő, amíg június-július környékén újra összerázódtunk, hiszen ez nem olyan, mint a biciklizés: a kényszerű szünet egy kicsit megtörte a lendületet.

Ha nem is volt egyszerű újra összecsiszolódni az In Rock zenészeinek, ez a péntek esti fellépésen nem látszott meg: az együttes egy fergeteges hangulatú rockbulit hozott össze a belváros szívében.

A Téren-nyáron sorozata a hétre három koncertet is ígér: kedden Szirota Jennifer, csütörtökön a Bogi’s Random Team, pénteken pedig a Tibi a hegyről térzenéjét élvezhetik a járókelők.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában