Mesék

2020.09.23. 10:59

A nevelésben nem ismer tréfát a meseíró

Majzik Ilona, alias Milon néni tapasztalt lélekbúvár, aki jól ismeri a gyermeki szív rejtelmeit.

Az elismert alkotó a napokban a nyíregyházi nagypostán dedikálta „mókás” mesekönyvét

Fotó: Palicz István

Számtalan szakember rámutatott már a mesék fontosságára, arra, hogy képzelet szülte történetek megnevettetik, szórakoztatják, ha kell, vigasztalják olvasóikat, tükröt tartanak, utat mutatnak és gyógyítják a lelket. Gyermekek és felnőttek egyaránt szívesen hallgatják a hétköznapi és a csodás történeteket, ami személyiségükre, gondolkodásukra is hatással van.

Az éppen tizennyolcadik könyvét szerkesztő színműíró, országos és nemzetközi pályázatokon többszörös győztes költő-író, Majzik Ilona a napokban a nyíregyházi 1-es postán dedikálta a Róka móka nyuszi módra című, kedves történetekkel és csodás illusztrációkkal teli mesekönyvét.

Következetes nagymama

– A gyerekek szeretik a meséket és az állatokat. Így van ezzel a Milon néni szomszédságában élő kislány, Pannika is, aki mindennap felkeresi Milon nénit, s arra kéri, hogy meséljen neki. Bár az idős hölgy arról híres, hogy mindenről tud mesélni, Pannikát mostanában csakis a róka és a nyúl versengése tartja lázban. Vajon ki győzi le a másikat, a ravasz róka vagy a furfangos nyúl? Megtudhatjuk a mókás állatmesék olvasása során – ajánlotta figyelmünkbe meséskönyvét Majzik Ilona, alias Milon néni, aki a hétköznapokban ízig-vérig következetes, ám szeretetteljes nagymama, így érthető, hogy a vidám meséiben következetesen megbújik a tudás­átadás, ismeretbővítés és a nevelő szándék.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában