Nyíregyháza

2020.09.09. 16:27

A tánc és a közösség öröme

Harminchat kurzus közül választhatnak és közel húsz táncstílust próbálhatnak ki a Nagy Táncválasztón.

Egész napos ingyenes táncworkshopra várják az érdeklődőket a Túróczy Zoltán Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában szeptember 20-án, vasárnap 10 óráról. Az érdeklődők harminchat kurzus közül választhatnak és közel húsz stílust próbálhatnak ki a harmincperces órák során. A Válaszd a táncot – válassz egy táncot! szlogennel meghirdetett Nagy Táncválasztóhoz az idén első alkalommal csatlakoztak a városban működő tánciskolák oktatói.

Tíz vidéki helyszínen

A harmincéves jubileumát ünneplő Táncpedagógusok Országos Szövetsége kezdeményezésére a Nagy Táncválasztón nyolcvan pedagógus közreműködésével több mint 40 táncstílus kipróbálására nyílik lehetőség tíz vidéki helyszínen. Ebben az évben Nyíregyháza mellett Kőszegen, Győrben, Debrecenben, Hévízen, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Szekszárdon várják majd a szervezők az érdeklődőket, akik díjmentes órákon, kerek­asztal-beszélgetéseken, filmvetítéseken és előadásokon is részt vehetnek.

A nyíregyházi rendezvény szervezője a RE-flex Moderntánc Stúdió: Rácz Erika vezetésével változatos órarenddel és jeles vendégtanárokkal várják az érdeklődőket a klasszikus balett, a kortárs tánc, a néptánc, a különböző társastáncok, a salsa, a modern tánc, a ritmikus gimnasztika és az anya-lánya modern tánc kurzusokra.

A 2019-ben hagyományteremtő szándékkal elindított Nagy Táncválasztó minden korosztálynak szól, a gyerekektől a szülőkön át a nagyszülőkig. A szervezők célja, hogy a 30 perces táncórákon a résztvevők megismerhessék és maguk is kipróbálhassák a különféle stílusokat, megkapják a választás lehetőségét ahhoz, hogy a későbbiekben minél többen a táncot válasszák a szabadidő örömteli eltöltéséhez.

Barátokra lelhetünk

A járványügyi szabályokra tekintettel a táncórákon az adott helyszín befogadóképességének megfelelően limitált létszámú érdeklődőt fogadnak. A részletes órarendről és a kísérőprogramokról a rendezvény honlapja (www.nagytancvalaszto.hu) nyújt részletes tájékoztatást. A táncban megtalálhatjuk a közösséget, barátokra lelhetünk, megtapasztalhatjuk a testmozgás és a zene örömét, amely segít az egészség megőrzésében is.

Táncegyüttesek

Qn-Balett, Street Dance School, Fix-Pont Balettiskola, Gabó Tánciskola, Arsis Táncszínház, Bailando Tánc Stúdió, Örök Mozgásban Egyesület, Sportos Csajok, Szabocs DSE, Kisvirágok Gimnasztika Csoport, Szabolcsi Koncert Fúvószenekar Majorette Csoport, Senior Örömtánc, RE-flex Moderntánc Stúdió

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában